Dudek vil bort

Etter en samtale med Rafael Benitez på tirsdag, virker det nå som om Jerzy Dudek forlater Liverpool. Rafa, Gerrard og McCarthy om Sunderland-kampen. Ny hvit Champions League-drakt. Lincoln-keeper linkes.

Jerzy Dudek ser nå ut til å forlate Liverpool i januar, ettersom polakken har gjort det helt klart overfor Rafael Benitez at han må spille førstelagsfotball for å være sikret plass i den polske VM-troppen. I følge den polske avisen Gazeta Wyborcza hadde 32-åringen en prat med Benitez på tirsdag. Rafa skal ha gjort det klart at han ønsket å beholde keeperen, men sa samtidig at polakken ikke vil få slippe til mellom stengene så lenge Jose Reina beholder sin gode form og ikke blir skadet.

- Jeg fortalte ham at det er et scenario som ikke interesserer meg. Jeg vil ikke borge på en skade for en kollega, og det plasserer meg i en svært vanskelig situasjon, uttaler Dudek til den polske avisen.

De fleste la sikkert merke til at det var Scott Carson, og ikke Dudek, som var Liverpools reservemålvakt i Sunderland i går. Uttalelsen over kan godt være forklaringen på hvorfor så var tilfelle.

- Jeg spilte de fleste av Polens kvalifiseringskamper til VM, men spiller jeg ikke for klubben min kan det ende opp med at jeg ikke får være med på selve VM-sluttspillet. Det ville ha vært en katastrofe for meg, sier Dudek.

- Hardt arbeid lønner seg
Dette er forklaringen Rafael Benitez har på Liverpools gode kamprekke etter seieren mot Sunderland.

- Laget jobber virkelig hardt nå, og vi gjør mål samtidig som vi holder buret rent. De første bortekampene denne sesongen spilte vi bra og skapte sjanser, men måttte nøye oss med uavgjort. I de siste tre bortekampene har vi kontrollert hendelsene, og gått framover i tillegg. Det viktigste er at vi virker trygge og solide i forsvar, uttaler Rafa.

Liverpool-manageren avslører at han hadde håpet å få hvile noen av sine stjernespillere i andre omgang, men den planen gikk fløyten da Mohamed Sissoko ble utvist.

- Vi spilte lenge med bare 10 mann. Vi hadde tenkt å hvile noen spillere dersom vi følte oss trygge på seieren, men vi måtte bare gi opp den planen. Vi ble tvunget til å løpe mye. Jeg tror laget er riktig nå, og spillerne vet hva de har å gjøre.



Gerrard tror på mer framgang
En av gårsdagens målscorere, Steven Gerrard, tror de røde vil få ytterligere framgang etter en ny seier, der man nok en gang holdt buret rent.

- Vi blir bedre. Vi blir definitivt bedre. Manageren har gjort noen gode kjøp, og han jobber mye med det defensive spillet på trening. Vi virker solide bak nå, uttalte kapteinen etter seieren over Sunderland.

- Fortsetter vi å skape sjanser, vet jeg målene vil komme. Januar er snart her, og dermed også noen nye spennende spillere. Vi kan nå langt om vi fortsetter å spille slik vi gjør nå, tror scouseren.

- Liverpool for sterke for oss
Mick McCarthy følte at hans Sunderland-lag ikke hadde mer å gå på mot Liverpool i går. Han var fornøyd med sine gutter, trass i at det ble tap 2-0.

- Jeg er stolt over hva vi presterte i form av kjemping og glød. Spillerne jobbet virkelig hardt, og jeg var godt fornøyd helt til det første målet gikk inn. Jeg er full av beundring for mine spillere, fordi de kjempet og prøvde å spille dem ut. De siste 15 minuttene kriget de også bra. Vi har ikke de samme forutsetningene som Liverpool, og det var derfor en urettferdig kamp der ute, uttalte han.

- Vi tapte kampen på grunn av to fantastiske pasninger. Det andre målet kom også etter et fantastisk løp av Steven Gerrard, som demonstrerte hvorfor noen var villige til å betale £30M for hans tjenester i sommer, avsluttet Sunderland-manageren.

Ny hvit Champios League-drakt
Liverpools daglige leder Rick Parry har avslørt at klubben vil lage en ny hvit bortedrakt for bruk i Champions League. Denne drakten vil også ha de to blå merkene som gjør Champions League-drakten så spesiell og ettertraket.

- Vår nye Champions League-trøye ble utsolgt på to uker, fordi etterspørselen var så enorm. Responsen fra fansen var overveldende. Alle ønsket seg trøyen med de to spesielle Champions League-merkene, merker som stadfester vår status som regjerende mestere og at vi har vunnet trofeet fem ganger.

- Vi får ikke bruke merkene på våre drakter i Premier League, men jeg vet at mange flere fans rundt om i verden ønsker seg drakter med merkene på. Derfor vil vi i nær fremtid lansere en hvit drakt, som vi kommer til å bruke i Champions League dersom vi må spille mot et annet lag i rødt i cupspillet i turneringen, avslører Parry.

Nytt Lincoln-raid?
Liverpool hentet som kjent nylig den unge stopperen Jack Hobbs fra Lincoln. Nå skal både de røde og Bolton ha følere ute etter en annen Lincoln-unggutt. Speidere fra begge klubbene skal nemlig følge den 17 år gamle keeperen Scott Loach tett, og mulighetene for at det lovende talentet blir hentet i januar er tilstede. Loach er inne i sitt andre år på akademiet til Lincoln, akkurat som Hobbs var det.

Liverpool-barn til USA
Tyve barn fra Anfield og Breckfield reiser denne uken til Memphis på Liverpool FC sin regning. Dette skjer i forbindelse med fotballskoleprosjektet som klubben har involvert seg i på den andre siden av Atlanteren. En uke med mye fotball og moro venter for de forventningsfulle barna, som lander på amerikansk jord i dag. En delegasjon fra klubben ankom Memphis allerede i går, for å legge alt til rette til barna ankommer.