Duo tvilsom for USA-tur

Gerrard og Carragher trekker seg trolig fra Englands tur til USA. Evt. CL-trofé paraderes 29.mai. Morientes strekkskadet. UEFA-presidenten med henstilling til FA. AC Milan innvilget mer hvile foran finalen.

Som følge av Champions League-finalen, kan Steven Gerrard og Jamie Carragher bli de to neste stjernespillerne til å trekke seg fra Englands sommertur til USA, skriver Liverpool Echo. Sven-Göran Eriksson vil ta med seg troppen sin til USA 26.mai, dagen etter finalen mot AC Milan. Carragher og Gerrard vil selvsagt ikke kunne reise sammen med resten av Englandstroppen. Det sies likevel at landslagssjefen ønsker at Liverpool-duoen kommer over Atlanteren tidsnok til Englands andre kamp på turneen, mot Colombia 31.mai.

 

Men dersom Liverpool vinner den gjeveste e-cupen for femte gang i Istanbul, så vil klubben paradere troféet i Liverpool by søndag 29.mai, der både Gerrard og Carragher vil være sentrale personer. Ved å slutte seg til Englandstroppen, vil de i så fall kanskje ofre en mulig en-gang-i-livet opplevelse. Det vil være latterlig om Eriksson nekter Liverpool-spillerne den muligheten for å spille en betydningsløs privatlandskamp i USA. Svensken har fremdeles ikke offentliggjort sin tropp, men allerede nå tyder det meste på at flere spillere ikke er aktuelle. Frank Lampard og John Terry skal gjennomgå operasjoner, og Real Madrid-spillerne Michael Owen og David Beckham kommer definitivt ikke til å bli med. Den spanske serien avsluttes nemlig ikke før 29.mai. Arsene Wenger og Alex Ferguson har tidligere kritisert tidspunktet turen legges på.

 

Morientes lårskadet

Fernando Morientes var ikke involvert i gårsdagens kamp på Highbury grunnet en lårstrekk han pådro seg mot Middlesbrough, melder Liverpool Daily Post.

 

UEFA-presidenten holder døren åpen for Liverpool

FA har som kjent bestemt at de fire beste lagene i Premier League skal være Englands representanter i neste års Champions League. Dermed er vi garantert å ikke få samme scenarioet som i Spania 2000, der Champions League-vinneren dyttet 4.plassen ned i UEFA-cupen. Hvis Liverpool vinner årets turnering, er de røde avhengig av godvilje fra UEFA for at å delta som tittelforsvarere neste sesong. UEFA-president Lennart Johansson holder imidlertid døren åpen for Liverpool.

- La oss håndtere det når vi vet utfallet av Champions League-finalen. Og så må vi se til å være krystallklare på at mesteren alltid må gis muligheten til å forsvare tittelen. Vi må se til at vi i fremtiden har forståelige regler helt fra begynnelsen av. Etter reaksjonene å dømme nå, kan jeg personlig si at på den ene siden har noen kvalifisert seg for neste Champions League på bakgrunn av de nåværende reglene, og på den andre siden forstår jeg det slik at mesterne ønsker å forsvare tittelen. Hvis FA ønsker å gjøre det, og de tar kontakt må oss, må de må komme med et forslag som betyr en økning fra fire til fem på antall lag fra England i neste sesongs Champions League. De kan ikke bare uttrykke sine følelser. De må gjøre andre ting hvis de synes dette er det riktige. De må sette seg ned å skrive et brev til UEFAs eksekutivkomité med en forespørsel om at antall lag fra England økes fra fire til fem.

 

AC Milan innvilget mer hvile

AC Milan skulle ha møtt Palermo søndag 22.mai kl. 15.00 på San Siro i nest siste serierunde i Serie A, men dette oppgjøret er nå flyttet til fredag 20.mai kl. 20.30. Dermed får milaneserne ytterligere to dager til å forberede seg til Champions League-finalen påfølgende onsdag.