Echo: Liverpool tror Gerrard går

Godt informerte Liverpool Echo skriver i ettermiddagens utgave at klubbens forhandlingsledere tror det er 99 % sikkert at kapteinen melder overgang til Chelsea.

En av de journalistene som kjenner klubben beste fra innsiden, Chris Bascombe, skriver nå at Liverpools representanter tror Steven Gerrard er tapt for klubben. Rick Parry & Co skal være 99 % sikre på at han går til London og Chelsea og at bare en ny U-sving på overtid kan reddet situasjonen.

 

Til tross for et møte på Melwood i går kveld hvor Liverpool la frem en lukrativ fireårskontrakt, verdt £100.000 eller mer, - noe som ville gjort ham til klubbens best betalte spiller noensinne, skal pengene på Stamford Bridge lokke enda mer.

 

I hvert fall hvis Gerrards representanter får det som de vil. Inntil få dager siden var Gerrard veldig klar på at han fortsatt ønsket å bli i Liverpool og så frem til å få unnagjort kontraktsforhandlingene. Hva som har forkludret en eventuell ny avtale er ganske sikkert pengene og rådgivere som presser på for å gjøre tidenes beste avtale også for seg selv. Det vil være svært skuffende hvis dette er bakgrunnen for hans exit fra Anfield og grunnen til at han vil ikle seg blått i stedet for rødt kommende sesong.

 

Liverpool-supporere ville på langt vei akseptert et salg av juvelen dersom laget hadde gjennomført en ny skuffende sesong og ikke vært i besittelse av manageren med den beste statistikken i Europa de siste årene. I Liverpool har Gerrard vunnet alt som kan vinnes utenom Premier League. 25 år gammel er det ikke mange som kan si de har gjort det samme. I går signert Liverpool nye spillere, og flere kommer i løpet av uken. Det sportslige er dermed på plass for spilleren som i Istanbul så inn i kamera og uttalte til nasjonen at ”jeg kan ikke forlate nå”. Reaksjonene vil garantert ikke vente på seg dersom Steven bryter sitt ord. Av enkelte spillere forventer supporterne alltid noe ekstra fra, og Steven Gerrard tilhører absolutt den klassen.

 

På tross av at Liverpool har avvist et bud fra Chelsea, som ville satt ny britisk transferrekord, tror altså klubbens representanter at det er så godt som sikkert at Steven Gerrard nå går. Det eneste håpet skal være at spilleren selv, akkurat som for et år siden, ombestemmer seg og bytter ut et slott i London med evig heltestatus på Merseyside.

 

En ting er klinkende klart: Både det sportslige og økonomiske ligger til rette for spilleren på Anfield. Det er bare Steven Gerrard som til syvende og sist avgjør om han vil bytte Chelsea med Liverpool. Det er bare Steven Gerrard som til syvende og sist avgjør hvor mye den røde drakta betyr for ham.