England og Polen klare for VM

Gerrard, Carragher, Crouch spilte 90 minutter da England sikret VM-plassen. Dudek og Polen også til VM uten å spille. John Arne Riise klar for play-off med Norge. Cissé scoret for Frankrike like etter innhoppet.

Gerrard, Carragher og Crouch var på banen i samtlige minutter da England beseiret Østerrike 1-0 på Old Trafford. Peter Crouch spilte meget godt før pause og samspillet med Michael Owen så ut til å fungere svært godt. Den lange spissen kjempet godt i hver duell, vant baller og la fint til rette for medspillere. Midtveis i 1.omgang headet 24-åringen ballen flott ned til Owen før Brann-forsvareren Paul Scharner stoppet den tidligere Liverpool-spissen med en arm inne i feltet. Resultat: straffespark. Frank Lampard scoret sikkert fra ellevemeteren. England måtte avslutte de siste 33 minuttene med ti mann fordi David Beckham pådro seg to gule kort i løpet av ett minutt. Etter at Beckham ble utvist og Owen byttet ut, overtok Steven Gerrard kapteinsbindet. Chris Kirkland var ubenyttet reserve, mens Stephen Warnock ikke var inkludert i 18-mannstroppen til kampen. Nederland beseiret Tsjekkia i gruppe 1 senere på kvelden. Det betyr at både England og Polen går direkte til VM, da et av lagene vil bli blant de to beste gruppetoerne, mens det andre blir gruppevinner. Lagene møtes for øvrig på Old Trafford onsdag.

Djibril Cissé kom inn ved pause for Frankrike mot Sveits, og brukte kun seks minutter på tegne seg på scoringslista. Kampen endte til slutt 1-1.

Steve Finnan startet på høyrekanten på midtbanen for Irland mot Kypros i Nicosia. Bortelaget tok ledelsen allerede etter 6 minutter. Deretter tok Kypros over. Landslagssjef Brian Kerr var nødt til å gjøre endringer i pausen fordi midtbanen ikke fungerte, blant annet var Finnan lite effektiv i sin rolle. Derfor ble Liverpool-spilleren ofret. Irland holdt ut i 2.omgang og vant 1-0. Gruppe 4 er fremdeles helt åpen. Israel topper med 18 poeng og er ferdigspilt. Deretter følger Sveits og Frankrike med 17 poeng og Irland med 16. I den siste spillerunden møter Irland Sveits i Dublin og Frankrike tar i mot Kypros.

John Arne Riise spilte hele kampen på venstrebacken da Norge vant 1-0 mot Moldova på Ullevål. Italia tok alle poengene mot Slovenia, og dermed er Norge klar for playoff-kamper i november. Trekningen foregår fredag 14.oktober kl. 12.00.

Spania beseiret Belgia 2-0 i Brussel. Jose Reina var ubenyttet reserve, mens Luis Garcia så forestillingen fra tribunen. Xabi Alonso var suspendert. Serbia & Montenegro leder gruppe 7 med 19 poeng. To poeng bak følger Spania, med Bosnia-Hercegovina ytterligere ett poeng etter. Onsdag spiller Spania mot San Marino, og Serbia & Montenegro er verter for Bosnia-Hercegovina.

Mali tapte hele 0-3 borte mot Senegal. Djimi Traore og Mohamed Sissoko startet begge kampen, men ”Momo” ble tatt av banen etter 53 minutter, meldes det uoffisielt på fifaworldcup.yahoo.com. Salif Diao var ikke involvert grunnet skade. Seieren var likevel ikke nok for Senegal til å nå VM-sluttspillet. Togo vant nemlig mot Congo, og gikk til VM for første gang.

Sami Hyypiä spilte samtlige minutter da Finland tapte 0-1 for Romania i Helsinki.