Et Europa-problem til besvær

I fjor slet Liverpool med en voldsom ”bakrus” i ligaen etter kamper i Champions League. I år åpner de røde ligasesongen med en slik kamp. Har Rafael Benitez klart å finne en kur for problemet? Ingen Kirkland-retur.

Skal Liverpool henge med i kampen om ligatittelen i den kommende sesongen, må de finne en kur på problemene som har oppstått i etterkant av kamper i Champions Leauge. Og de må få orden på borteformen. Begge disse faktorene spiller inn når Liverpool spiller årets første ligakamp borte mot Middlesbrough i morgen, bare tre dager etter en utekamp i Europa.

Rafael Benitez sitt mannskap kom hjem fra Bulgaria bare to døgn før ligapremieren i nordøst-England, og han er fullt klar over problemene hans lag slet med umiddelbart etter europacupkampene i fjor. Liverpool klarte bare å vinne 2 ut av de 12 kampene som fulgte umiddelbart etter fjorårets Champions League-kamper, og statistikken viser også at de bare tok 8 av 36 poeng i disse 12 kampene.

- Det er ikke noen ønskesituasjon å komme hjem igjen fra Bulgaria for å spille en kamp innen to dager. Vi vil derfor benytte oss av hele troppen, om det er mulig. Vi har prøvd noe nytt nå. Vi ble igjen en ekstra natt i Sofia, i stedet for å fly tilbake til Liverpool umiddelbart etter kampen. Det har forhåpentligvis gitt spillerne den tiden de trenger til å slappe av og ta seg igjen etter kampen. Vi får se. Vi vet uansett ikke om dette var en god idé før etter kampen mot Middlesbrough, sier Liverpool-manageren i dag.
 
Ingen retrettmulighet for Kirkland
West Bromwich Albion har bekjentgjort at Liverpool ikke har noen mulighet til å tilbakekalle Chris Kirkland fra låneoppholdet i Midlands i løpet av sesongen. Dette selvsagt i lys av Jerzy Dudeks alvorlige alubeskade. Skulle noe skje med både Jose Reina og Scott Carson må dermed Liverpool kaste innpå Patrice Luzi.

God mottakelse for Zenden?
Dersom Boudewijn Zenden blir skadefri og spilleklar til morgendagens ligapremiere i Middlesbrough, vil i alle fall hans gamle lagkamerater gi han en god mottakelse. Det lover Boro-keeper Mark Schwarzer. Om gjensynet med Middlesbroughs supportere blir like hjertelig er vel mer usikkert. Nederlenderen forlot som kjent klubben i nordøst på free transfer i sommer, men Schwarzer insisterer på at ingen av spillerne i klubben er bitre på han av den grunn.

- Jeg ble helt klart skuffet over at Bolo valgte å flytte til Liverpool. Men vi har ingen hevntanker i så måte. Det eneste vi vil bevise er at vi kan slå de beste lagene, og da kan vi gjerne starte med vinnerne av mesterligaen, konkluderer den australske keeperen.

- Du er alltid skuffet når kvalitetsspillere forlater klubben din, og som Bolo beviste, spesielt i forrige sesong, så er han en slik. Han var helt klart vår beste spiller i fjor, og det hjelper lite nå å debattere om han har gjort det rette ved å flytte på seg eller ikke. Så lenge han ikke klarte å komme til enighet med klubbledelsen her om en ny kontrakt, måtte livet gå videre for begge parter. Og når en klubb som Liverpool kommer med et tilbud, er det vanskelig å si nei, slår Schwarzer fast.

Den store keeperen ber også Rafael Benitez ha tålmodighet med hans skadeforfulgte landsmann, Harry Kewell. – Det vil være en bommert av Liverpool å selge Harry. Han er en kvalitetsspiller. Uheldigvis har han ikke fått bevist det i Liverpool på grunn av alle skadene han har slitt med. Han har ikke vært 100% skadefri siden han kom til klubben, og har dermed ikke fått vist sitt beste. Det må være hardt for han, når du vet hvor god han er. Supporterne føler sikkert det samme. De vet hvor god spiller han er, men han har dessverre ikke vært i stand til å levere varene så langt.