Finansieringsproblemer for ny stadium?

Lokalavisen Daily Post hevder i dag at Liverpool sliter med å finansieringen av ny stadion i Stanley Park. Økte kostnader på stål gjør at prisen på banen kan ha økt til £140M. Avisen antydet at £50M gjenstår før klubben har penger til utbygging.

Morgenavisen på Merseyside skriver i dag at Liverpool mangler over en halv milliard kroner før de kan sette spaden i jorden i Stanley Park. Økte priser på stål nevnes som hovedårsaken til at byggekostnadene har økt fra ca £80M i 2000 til rundt £140M i 2005. Avisen skriver videre at kostnadene nå er så høye at LFC sliter med å få finansiert prosjektet.

 

Klubben skal blant annet ha forsøkt å sette ytterligere press mot Northwest Development Agency for å få et offentlig tilskudd på £21M. Ironisk nok har NWDA vært involvert i et spill rundt stadionsaken som har forsinket hele prosjektet med over ett år. Dette har Liverpool allerede tapt flere millioner kroner på.

 

En kilde nær klubben sier til Post at det har blitt gjort forsøk på å finne penger blant private investorer. Problemet er imidlertid at byggekostnadene stiger hele tiden. Kilden sier videre at totalkostnaden nå skal ha kommet opp i £140M. Den siste uken har vi sett at Parry mer enn antyder at et sponsornavn på stadion kan bli aktuelt. Arsenal dro inn £100M da de solgte rettighetene til flyselskapet Emirates. Liverpool kan nå bli tvunget til å gjøre det samme.

 

De røde håper fortsatt på å ha en ny bane klar til 2007/08 sesongen, men er da avhengig å ha brikkene på plass så raskt som mulig. Håpet og nøkkelen ligger derfor fortsatt hos NWDA for en rask avgjørelse vedrørende penger til infrastrukturen rundt banen. NWDA skal imidlertid ha betenkeligheter i forhold til hvor mye penger de kan bidra med tanke på at Everton også går med byggeplaner.