Finnan i hundre

Steve Finnan står foran et aldri så lite jubileum. På lørdag kan iren få sin kamp nummer 100 for Liverpool. Harry Kewell inntar frelser-rollen i Sydney.

Steve Finnan gjorde sin kamp nummer 99 for Liverpool i 2-0 seieren mot Aston Villa, og alt tyder dermed på at iren blir spiller nummer 179 som når 100 kamper for de røde når Portsmouth er gjester på Anfield lørdag.

Finnan ble som kjent hentet fra Fulham for £3.5M sommeren 2003, og debuterte med å tape 2-1 for Chelsea i august samme år. Liverpools nummer tre er utvilsomt Rafael Benitez sitt klare førstevalg på høyrebacken, etter å ha utkonkurrert spanske Josemi i kampen om den posisjonen. Australias Messias
Australske ex-proffer tror at Harry Kewell kan bli frelseren når Socceroos skal prøve å ta igjen Uruguays knappe 1-0 ledelse i den siste playoff-kampen til VM landene imellom i Sydney på onsdag. Liverpool-angriperen brukte den første kampen til å riste av seg et langt skadeopphold, men nå setter man ”down under” sin lit til at stjernen skal skru på magien.

De tidligere proffene Robbie Slater og Craig Foster tror at Uruguay vil gå mer defensivt til verks, og prøve å verne om sin knappe ledelse. De tror også det vil være det samme som å invitere Kewell til dans.

- Det blir en helt annen kamp på onsdag. Uruguay vil prøve å spille på resultatet fra den første kampen. Harry Kewell vil imidlertid være mye bedre i den kampen, da han vil få en mye friere rolle enn i bortekampen. Det var ikke den samme Harry som for fire år siden vi så på lørdag, men det ville ha vært å forvente for mye. Han har fått 90 minutter på banen, og kom gjennom det uten problemer. Onsdag kveld kan han igjen levere noe spesielt for oss, tror Slater.

- Dersom Recoba er i stand til å levere noe genialt for dem, kan Harry Kewell det samme for oss, legger han til.

Guus Hiddink sitt mannskap må vinne med to eller flere mål for å kvalifisere seg til VM, og Craig Foster mener at nederlenderen dermed ikke har råd til ikke å bruke Liverpool-spilleren fra start.

- Vi må spille med så mange potensielle matchvinnere som mulig. Jason Culina og Marco Bresciano vil være våre nøkkelspillere på midtbanen. En nøkkelspiller vil også Harry Kewell være, om han er frisk nok i beina, uttaler Foster.

Både Uruguay og Australia landet i Sydney i går morges. Uruguay etter en 16 timers lang flytur med rutefly på økonomiklasse! Australia etter 19 timer med eget charteropplegg. Uruguay vil for øvrig savne skadede Diego Forlan til denne kampen.