Finnan kan fortsatt bli stilt for retten

Steve Finnan var involvert i en trafikkulykke med dødelig utgang i januar. Fortsatt har ikke anklagemyndighetene bestemt seg for om de skal stille han for retten. Klokketro på Warnock. Millwall frikjent. Calliste roses.

Steve Finnan står fortsatt i fare for å bli idømt fengselsstraff etter trafikkulykken han var involvert i januar, der 81 år gamle Henry Nelson ble påkjørt av Finnan og senere døde. Finnan har hatt anklagene om uaktsomhet hengende over seg i lang tid nå, og anklagemyndighetene har nå blitt bedt om å få fortgang på saken. De har ennå ikke bestemt seg for om Finnan skal bli tiltalt for å ha forårsaket en annen manns død på grunn av uansvarlig kjøring.

Ulykken skjedde 27.januar, og Mr. Nelson døde 6 dager senere av lungebetennelse. Det anklagemyndighetene må ta stilling til er om lungebetennelsen oppstod som en følge av skadene 81-åringen pådro seg da han ble påkjørt, og om Finnan kan stilles ansvarlig for det som skjedde når pensjonisten uten forvarsel gikk ut i gaten i West Derby Road. Mener de at så er tilfelle, vil saken med sikkerhet havne i rettsapparatet.

Owens tror Warnock kan bli en stjerne
Liverpools akademitrener John Owens tipper at Stephen Warnock med tiden vil etablere seg som en av de store stjernene på Anfield, og oppnå samme status som Jamie Carragher nyter i dag. Warnock befinner seg i dag i Belfast sammen med Englands landslag, og Owens er ikke så rent lite stolt over å være mannen som for åtte år siden ga scouseren hans første sjanse på internasjonalt nivå, for England U-15.

- Utenom Ashley Cole har ikke Sven Göran Eriksson så mange gode venstrebacker til rådighet. Men Stephen Warnock er muligens en enda bedre forsvarer og pasningsspiller enn Cole, men han er ikke fullt så offensiv. Men jeg vet av erfaring at han også behersker en mer offensiv rolle om han blir bedt om det, slår Owens fast.

- Jeg er ikke i det minste overasket over at han har gjort det så bra, og jeg er veldig glad på hans vegner og ønsker han lykke til i den videre karrieren. Alle på akademiet er virkelig stolte over at han nå er i Englands-troppen, sier han til liverpoolfc.tv. i dag.

Millwall vant fram med appell
Millwall har vunnet fram med en appell mot anklagene om rasistiske tilrop fra deres fans rettet mot Djimi Traore under klubbens ligacupkamp mot Liverpool på The New Den i fjor høst. London-klubben ble opprinnelig bøtelagt med totalt £32,500 av fotballforbundet på grunn av rasistisk og krenkende oppførsel fra fansen, samt at det også ble gjort klart at ved lignende oppførsel i fremtiden så må klubben spille en hjemmekamp for tomme tribuner. Nå har altså klubben like sør for Themsens bredder fått medhold i at deres fans ikke gikk over streken ved denne anledningen.

Ros til Calliste
Liverpools reservelags-spiss Ramon Calliste er, som vi nevnte i går, uttatt i troppen til Wales U-21 som i kveld spiller landskamp mot Polen. Det er faktisk ventet at Calliste vil starte kampen i Nowy Dwor Mazowiecki. I den forbindelse vanker det skryt til den ferske Liverpool-spilleren fra landslagstrener Brian Flynn. Unggutten signerte som kjent nylig en ettårskontrakt med Liverpool etter å ha blitt frigitt av Manchester United i sommer, og dette er en overgang som Flynn ser på som den rette for spissen.

- Dette er en stor sjanse for gutten, og jeg håper han tar den. Han har lagt en hendelsesrik sommer bak seg, der han har gått gjennom en vanskelig tid. En stund så han ut til å havne i Colchester, men så får han plutselig kontrakt med Liverpool. La oss håpe han fortsetter fremgangen. Kanskje vil han bevise at Manchester United tok feil av han, ved å gjøre det bra for Liverpool. Det er opp til han nå, slår den walisiske landslagstreneren fast.

- Han besitter et stort talent. Han er bare 19 år, og har det som skal til, både fart og et godt øye for mål. Når han spilte mot Tyskland for ett år tilbake, imponerte han alle i en vanskelig rolle som ensom spiss, legger han til.

- Med hans talent har han en mulighet til å nå toppen. Men han trenger råd og vink på veien. Han er ikke typen en må være hard med hele tiden. Han trenger også av og til et vennlig klapp på skulderen. Jeg møtte han flere ganger i løpet av sommeren, for å diskutere hans fremtid, noe jeg gjør med mange av våre unge spillere om jeg føler at jeg kan være til hjelp og støtte. Jeg håper virkelig han tar vare på denne store sjansen han har fått til å bli profesjonell fotballspiller, avslutter Flynn.