FORAN EN JURY? (Kopite nr. 1/1999-2000)

5. juli starter et par veldig viktige uker for Hillsborough Family Support Group. Da vil det bli endelig avgjort om man får prøve sitt private søksmål mot de ansvarlige for sikkerheten på Leppings Lane for drøyt ti år siden.

De etterlatte har vunnet en, og tapt en, kamp i de siste ukene av et maratonløp som nå snart kan begynne å nærme seg en slutt Politimyndighetene har igjen fått gjennomslag for å gi de anklagede David Duckenfield og Brian Murray full legal støtte. De tidligere polititjenestemennene, som hadde ansvaret for sikkerheten 15. April 1989, får dermed dekket alle sine utgifter i det kostbare rettsvesenet. HFSG største anklagepunkt mot dette er at det er blitt brukt til å forsinke prosessen så langt det overhodet lar seg gjøre og dermed tyne den egenfinansierte støttegruppa for mest mulig med økonomiske midler.
Samtidig har for første gang South Yorkshire Police måttet gi fra seg alle relevante dokumenter i denne saken. Det tok altså drøye ti år før dette kunne skje! 5.juli vil HFSG legge fram sin sak for myndighetene. De regner med at det vil ta om lag to uker før det endelig blir avgjort om anklagende mot Duckenfield og Murray kan legges fram for en dommer og en jury. Med en mengde nye dokumenter å granske har det dermed blitt jobbet nærmest døgnet rundt på kontoret i North John Street. Viseformann Phil Hammond har for eksempel pensjonert seg av helsemessige grunner fra sin stilling som avdelingsleder i postverket nettopp med tanke på at han kan vie denne saken all oppmerksomhet i dagene og ukene som kommer.
Vi krysser alt vi har og kommer tilbake til hvordan det hele har gått i neste nummer av The Kopite.