Forsøker å dempe forventningene

Både Jamie Carragher og Rafael Benítez advarer mot et Chelsea som blir ei hard nøtt å knekke i Champions League. Forventningene på Merseyside er skyhøye. Ungt U18-lag tapte med stygge sifre.

Når fjerdeplassen i ligaen henger i en tynn tråd, er det ikke fritt for at fokus flyttes litt over på semifinalene mot Chelsea i Champions League.

Jamie Carragher er en av dem som ser fram til møtene, men han tror det blir vanskelig å vinne.


– Hvis du holder buret reint og i tillegg har spillere som Drogba og Lampard, ja da vil du vinne kamper. Det er hva det handler om. Likevel synes jeg AC Milan er det beste laget, enten de vinner Mesterligaen eller ikke. Bare se på hvor sterke de er defensivt, sier «Carra», som forsøker å dempe forventningene.


For forventningene er store, kan han fortelle.
– Alle tuter med bilhornene sine, og hvis de ser meg i et lyskryss, gir de meg tommelen opp. Dette betyr så mye for supporterne, for de har opplevd så mange opp- og nedturer, forstår Carragher.


Midtstopperen gjør for øvrig et poeng ut av at Arsene Wengers stjernegallerier aldri har kommet så langt i Champions League som det Liverpool nå har gjort.
– Det setter ting i perspektiv. Det er en svært sjelden sjanse vi har fått, understreker den solide engelskmannen.

Forsiktig «Rafa»
Også manager Rafael Benítez gjør sitt for forsøksvis å dempe forventningspresset på Liverpools spillere.

– Vi er underdogs, for Chelsea er et av de beste lagene i verden. Hvis du bruker 200 millioner pund på spillere, skal du vinne trofeene, sier spanjolen.

Liverpool har møtt Chelsea tre ganger så langt denne sesongen. Ingen av gangene har de røde vært sjanseløse. Og Benítez understreker da også at han ikke er redd for London-laget.

– Kanskje taper vi vår fjerde kamp mot Chelsea, men som min assistent Pako Ayesteran sier: det er den femte som vil avgjøre. Jeg håper han har rett, sier Liverpool-manageren, som også forteller en morsom historie om sin kones forhold til fotball.

– Hun sa at jeg ville vinne ligaen med Valencia, og da det skjedde fikk hun en klokke for å markere begivenheten. Klokke ville hun også ha da hennes spådom om Uefacuptriumf gikk i oppfyllelse, forteller Benitez.

Nå spår kona hans at Liverpool vil vinne Champions League, noe Rafael Benitez kommenterer på følgende måte:
– Kona mi har masse selvtillit og masse klokker!

For øvrig er det ikke bare fleip på manageren i dag. I et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside skryter han fælt av klubbens trofaste og anerkjennende supportere, og han innrømmer også at han selv har gjort feil denne sesongen.

– Jeg har gjort feil, men det vil man alltid gjøre. Tidspunktet å dømme seg selv, er ved slutten av sesongen, sier Benitez.

Stygt tap for U18

Det er ikke bare førstelaget som har hatt en skuffende helg. Også Liverpool U18 gikk på en stygg smell i går, i det som var deres siste kamp for sesongen.

 

Det unge laget, som egentlig var et U16-lag, tapte hele 4-0 for et fysisk overlegent Sheffield Wednesday.

 

Årsaken til at U18-spillerne ble spart, var at mange av dem er tenkt involvert i reservelagskampen mot Manchester City på tirsdag. Tapet i går bidro uansett til at Liverpool endte på bunnen av U18-tabellen.