G14 til sak mot FIFA

G14-gruppen, der Liverpool er medlem, vil nå sammen med den belgiske klubben Charleroi utfordre mektige FIFA i retten. Målet er å få kompensasjon for spillere som blir frigitt til landslagsspill. Likeså ønsker man kompensasjon for spillere som blir skadet under spill for sine landslag.

Den mektige G14-gruppen, der Liverpool er en av medlemsklubbene, kaster nå seg nå inn på Charleroi sin side, i en rettssak den vesle belgiske klubben har anlagt mot FIFA. Målet for klubbene er å oppnå kompensasjon for spillere som blir kalt inn til landskamper.

Når klubbene gjennom med søksmålet, kan konsekvensene bli at de ulike nasjonene ikke kommer til å bruke sine største internasjonale stjerner på grunn av kompensasjonen de store klubbene vil kreve.

Charleroi saksøker FIFA fordi deres marokkanske spiller, Abdelmajid Oulmers, pådro seg en alvorlig leddbåddskade i ankelen under spill for sitt land mot Bukrina Faso i november i fjor. Spilleren kunne ikke spille fotball de neste åtte månedene. Charleroi hevder at FIFA sitt regelverk, som innebærer at klubbene ikke får noen kompensasjon for at spillere blir brukt av sine landslag, og ei heller har noen rett til kompensasjon når spillere blir skadet under landslagsspill, er ulovlig.

FIFA sitt regelverk tvinger klubbene til å frigi sine spillere uten å få betalt for dette, og FIFA kan også straffe klubbene om spillerne ikke blir frigitt. G14-gruppen har allerede klaget denne urimeligheten inn for de sveitsiske myndighetene, og vil nå gå inn med sterk tyngde på Charlerois side i denne rettstvisten.

- Ettersom det er G14 sitt ønske å få en klarhet i om dette regelverket er lovlig, er det fornuftig av oss å slenge oss med på denne rettssaken, slår G14 sin daglige leder Thomas Kurth fast.

- FIFA sitt regelverk er ikke i takt med tiden, og mye har blitt forandret etter at reglene ble fastsatt. Vi tror nå dette regelverket er i strid med internasjonal lov, legger han til.

Den 19.september vil man komme fram til en detaljert timeplan for saken i rettssalen i Charleroi.