Garcia håper på mer lykke mot Chelsea

Luis Garcia ble Chelseas banemann i Champions League i vår. Det hadde ikke vært han i mot med en gjentagelse onsdag kveld.

Luis Garcia har i dag filosofert over sitt forhold til The Kop og Liverpools publikum til Chris Bascombe i Liverpool Echo, og samtidig har han proklamert at han skal bevise at han er en spiller som duger til mer enn spill bare i europacupene.

Den lille spanjolen gjorde som kjent sitt første ligamål for sesongen i Birmingham på lørdag, og nå har han igjen fått ferten av Chelsea. Klubben hvis skjebne han beseglet i fjorårets Champions League.

Garcia forteller at den sagnomsuste semifinalen i vår fortsatt sitter friskt i minnet, og ikke minst den kontroversielle scoringen hans som avgjorde det hele og sørget for at Liverpool kunne booke billetter til eventyret i Istanbul. Han innrømmer samtidig glatt at hans spillestil blir møtt med delte meninger på tribunene, men stiller seg åpen både for ris og for ros.

- Det er normalt at man blir kritisert av supporterne om man ikke spiller bra. Våre supportere vet når vi har spilt dårlig, og de vet når vi har spilt bra. Jeg forstår det. Noen ganger vil fansen elske meg, og synge mitt navn. Andre ganger vil de hate meg. Det er slik livet som fotballspiller er, konstaterer den tidligere Barcelona-spilleren.

- Jeg er ikke bekymret for formen min så tidlig i sesongen, for mine prestasjoner varierer alltid mye hvert år. Du prøver å gjøre ditt beste i alle kamper, men det er ikke alltid ting fungerer som de skal. Jeg kan ikke bekymre meg over at supporterne mener jeg har spilt dårlig, for manageren vet hva jeg kan gjøre for laget, og han gir meg mye støtte, legger han til.

- Selvsagt ønsker jeg å bli sett på som en spiller som gjør det bra både i europacup-kampene og i ligaen. Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste i alle kamper, om det er i Champions League, ligaen eller FA-cupen.

Når det gjelder den kontroversielle scoringen mot Chelsea i vår, er det en scoring Garcia overraskende nok ikke liker å se i repetisjon på fjernsynet.

- Jeg er fortsatt sikker på at ballen var over linja. Jeg syntes det var en scoring, og det gjorde linjemannen også, og det er det viktigste. Det var et av høydepunktene i min karriere, ettersom den scoringen tok oss til finalen. Jeg tror ikke Chelsea ser på onsdagens kamp som utelukkende en sjanse til hevn, fordi de vet at vi skal møtes flere ganger i nær fremtid. Kampen på onsdag handler kun om tre poeng, ikke en plass i finalen, slår Garcia fast.

- Det er mange kamper igjen i gruppespillet uansett utfall på onsdag. Vi er fortsatt ubeseiret både i Champions League og ligaen. Vi er stabile, og vi har tro på oss selv. Det blir en stor kamp på onsdag, og jeg tror vi vil spille bra.  Alle kamper er ulike, og når du går på banen vet du aldri hva som vil skje. Du må være forberedt på alle eventualiteter.

Om helgens uavgjorte resultat i Birmingham, hadde spanjolen følgende å si:
- Jeg kunne ha gjort to mål mot Birmingham på lørdag, men jeg var fornøyd med ett. Men jeg var ikke fornøyd med at det bare ble uavgjort.