Garcia klar for spill

Luis Garcia skal være skadefri og klar for innsats mot Manchester City i morgen. Finnan nektet å svare i høring. Marseille gir opp Cisse? Rafa hyller Best. Gerrard på midtbanetronen.

Luis Garcia skal nå være restituert etter hofteskaden han pådro seg i kampen mot Portsmouth forrige helg, og vil returnere til Liverpool-troppen når de røde setter kursen mot City of Manchester Stadium i morgen.

Finnan brøt fartsgrensen
Liverpool-back Steve Finnan skal ha kjørt nesten dobbelt så fort som fartsgrensen tillot like før han kjørte på pensjonisten Harry Nelson i West Derby Road i januar. Finnan skal også ha snakket i mobiltelefonen rundt det tidspunktet påkjørselen fant sted. Dette kom fram under høringen i saken i går. I forrige uke ble som kjent Finnan tatt i en fartskontroll på samme strekning.

En ekspert skal ha kalkulert at Finnan kjørte i 58mph i en 30mph-sone kort tid før påkjørselen fant sted. Nelson døde som kjent av en lungebetennelse fem uker senere. Lungebetennelsen settes i sammenheng med skadene han pådro seg under påkjørselen, nemlig omfattende bruddskader i et bein, samt hodeskader.

Finnan uttrykte sin sympati med de etterlatte under høringen, men etter råd fra sin advokat nektet han å svare på en rekke spørsmål som familien rettet mot han. Finnan vil ikke bli stevnet for retten av det offentlige etter ulykken.

En taxi-sjåfør som ble forbikjørt av Finnan, mener at fotballstjernen gjorde det som stod i hans makt for å unngå kollisjonen med Mr.Nelson. Finnan hevder å ha brukt handsfree-settet under mobiltelefonsamtaler som fant sted i tidspunktet rundt ulykken.

Marseille gir opp Cisse?
Ting tyder på at Marseille er i ferd med å gi opp å hente Djibril Cisse til syd-Frankrike i januar. De er nå i alle fall linket til Auxerre-spissen Benjani. Avisen ”Parisien” hevder at klubben vil forsøke å låne Benjani, med sikte på en permanent avtale senere. Det er indikasjoner på at Rafael Benitez ønsker å beholde Cisse, som skal ha fått Marseille-formann Pape Diouf til å se seg om etter alternativer. Benjani vil også være langt billigere i innkjøp enn det Liverpool-spissen vil være.

Rafa med hyllest til Best
Rafael Benitez har kommet med sin egen hyllest til fotball-legenden George Best, som døde i dag. Liverpool-manageren har gode minner fra Manchester United-stjernen på fotballbanen, og beskriver hans død som et stort tap for sporten.

- Jeg husker han som en fantastisk spiller. Han var en spiller utenom det vanlige med sitt utrolige talent.
- I Spania tenker mange på engelsk fotball som lange baller opp mot spissene, som går i utallige luftdueller. Best var en spiller som kunne drible og slå gode pasninger. Den type spiller du liker å se i aksjon. Jeg husker han fra jeg så han på TV, og han var en utrolig spiller.

Gerrard kan ta over tronen
Patrick Vieira er borte fra Premier League. Roy Keane likeså. Nå mener mange at Steven Gerrard sitter alene igjen på midtbanetronen. En av de som deler det synet er hans manager, Rafael Benitez. Spanjolen mener at Liverpool-kapteinen nå har en ypperlig sjanse til å befeste sin posisjon som øyrikets mest komplette midtbanespiller, og en av de beste i verden i sin posisjon.

- Både Steven Gerrard og Frank Lampard må betraktes som spillere som kan følge i fotsporene til Patrick Vieira og Roy Keane. Skal Gerrard bli den aller beste, må han forbedre noen små detaljer. Dette vet han. Han besitter de kvalitetene som trengs, uttaler Benitez.

- En spiller er vanligvis på topp i 27-29 årsalderen. Gerrard ønsker å bli bedre, og i fjor spilte han virkelig bra og hadde en fantastisk sesong for oss. Han viste hva han kan utrette i Champions League-finalen, hvor han spilte på høyt nivå i tre ulike posisjoner. Nå fortsetter han fremgangen. Han er en god spiller, som kan bli en av de beste i verden. Jo mer han ønsker å lære, jo mer vil han oppnå, mener spanjolen.

Liverpool-manageren leder Liverpool i sin 50.kamp i morgen, men statistikken i de neste 50 opptar Rafa mer enn i de 50 som er tilbakelagt.

- Når man sammenligner statistikken til ulike managere, må du også ta hensyn til forholdene som hver og en hadde å jobbe under. Tabeller forteller ikke noe om hvor mye penger en manager hadde til rådighet når han kom til en klubb. For meg er det viktigst at vi har blitt bedre over disse femti kampene. Nå er vi sterkere både på midtbanen og i forsvar. Jeg er ikke en som ser meg blind på statistikk, uttaler han.

- De fleste managere tar tak i forsvaret først, når de kommer til en ny klubb, og så jobber de seg fremover banen. Jeg føler vi begynner å få den rette balansen i laget vårt, men vi vet at vi må score mer og jobbe med effektiviteten vår foran mål.

- Kampen mot Manchester City i morgen er en stor test for oss, fordi den kommer like etter en kamp i Champions League. Vi er i en god posisjon nå, og må fortsette i samme gata, avslutter Benitez.