Gerrard føler presset

Steven Gerrard kjenner at han føler presset foran storkampene mot Chelsea denne uken. Nå maner han til å ta en kamp om gangen. Djibril Cisse tror kapteinen blir nøkkelen til suksess.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard innrømmer at presset veier tungt på de røde foran Champions League-møtet med Chelsea.  Han understreker viktigheten av å få et godt resultat i denne kampen.

- Kampen mot Chelsea er en storkamp. Du finner ikke mange kamper som er større enn dette. Spillerne trenger ikke å motiveres foran slike kamper. Vi vet hvor viktige begge kampene mot Chelsea denne uken er, men vi må tenke bare på Champions League-kampen først.

- Jeg ser frem til utfordringen. Store kamper som denne er hva du ønsker å spille i. Presset er utvilsomt på oss, med tanke på å få et resultat som vi kan leve med. Vi har hjemmebane, og da må du også ta poengene. Gjør vi ikke en god kamp, vil de overspille oss, forklarer han.

- Får vi det resultatet vi ønsker oss, vil vi være i førersetet i gruppa, slår han fast.

Om helgens kamp i Birmingham hadde kapteinen følgende å si i dag:

- Jeg er skuffet, for å være ærlig. Det er steder som dette du må ta tre poeng. Vi gjorde ikke nok. Et par personlige feil kostet oss alle poengene. Men jeg tror det er et godt tegn at jeg er skuffet, fordi det ikke er mer enn et par år siden jeg ville ha vært fornøyd med et poeng i Birmingham. Det er jeg ikke nå. Jeg tror det er managerens mentalitet som begynner å bre seg til oss spillerne også. Vi drar til steder som Middlesbrough, Tottenham og Birmingham, og har tatt poeng, men likevel ønsker vi mer. Vi ønsker alle poengene i disse kampene.

- For å splitte hva som blir kalt de tre beste klubbene i landet, må vi reise til steder som dette og vinne. Så vi er litt skuffet, men det er likevel positive aspekter å hente fra kampen. På stillingen 2-1 til dem, dominerte vi fullstendig, og det var vi som var det laget som så ut til å være i stand til å vinne kampen. Deres sjanser kom etter personlige feil fra vår side. Vi skapte våre egne sjanser, og spilte den beste fotballen.

Innbytter Djibril Cisse var til slutt mannen som sikret Liverpool det ene poenget i Birmingham – fra straffemerket.

- Det er ikke noe dårlig resultat, men vi kunne ha vunnet mot slutten, da Steven spilte meg fri med en flott pasning. Når du kommer innpå som innbytter strever du kanskje for mye for å imponere, men jeg burde ha gjort mål på den sjansen, innrømmer franskmannen.

Cisse er for øvrig veldig glad for å ha Steven Gerrard på sitt lag, og ikke på motstanderlaget, når Chelsea gjester Anfield to ganger denne uka.

- Steven er vår nøkkelspiller. Han er så viktig for oss, ikke bare på banen, men også utenfor gressmatta. Han er en leder. Å miste han til en rival som Chelsea, er det siste vi hadde trengt i sommer. Han valgte å bli i klubben, og det var fantastiske nyheter for oss alle. For meg er han den beste midtbanespilleren i Europa, og uten tvil en av de beste i verden også, slår han fast.

- Vi har tro på oss selv foran de to kampene mot Chelsea. Vi vet hva vi kan gjøre, og det har Chelsea også fått erfare. Vi har stor tillit til egne ferdigheter. Stemningen i leiren tyder på at alle tror vi kan slå de igjen. Men som sagt, Steven Gerrard har så stor innflytelse på vårt spill, at hans dagsform kan bli avgjørende for hvordan disse kampene vil ende.