Gerrard forhandlinger utsatt

Forhandlinger med Steven Gerrard lagt på is. £30M i transferbudsjett. Siste fra UEFA: - Håper på snarlig avgjørelse. Lyon bekrefter interesse for Milan Baros. Steve Finnan mister ny landskamp. John Welsh på benken.

Ingen Gerrard avgjørelse

Steven Gerrard har gitt klar signaler etter seieren i Champions League om at hans fremtid er på den røde siden av Merseyside, men Liverpool Echo skriver i dag at den endelige underskriften kan vente på seg.  Både Rick Parry i LFC, Rafael Benitez, Steven Gerrard selv og hans agent har av ulike årsaker og på ulike tidspunkt ikke vært tilgjengelige de siste dagene, og det kan bli en situasjon hvor man må utsette med kontraktsforhandlingene først etter at spillerne er tilbake for pre-season i slutten av juni.

Liverpools kaptein har to år igjen av sin avtale på Anfield og de røde ønsker ikke å komme opp i den samme situasjonen som med Michael Owen, hvor spissen nektet å knytte seg videre til klubben med et år igjen av sin kontrakt og følgelig gikk til Real Madrid for langt under markedspris.  Gerrard er i dag verdt £30-35M på transfermarkedet, en verdi som vil synke drastisk dersom kontrakten løper ned til halvannet eller et år.

 

 

Stort transferbudsjett

Ifølge Liverpool Echo vil Rafael Benitez ha £30M å rutte med under sommerens handlevirksomhet.  Dette med et utgangspunkt i at Steven Gerrard blir på Anfield.  Skulle kapteinen forlate skuta kan budsjettet dobles.  En må også anta at avgjørelsen til UEFA hvorvidt Liverpool får mulighet til å forsvare sin mestertittel i Champions League vil bidra i positiv eller negativ grad i forhold til kjøpekraften.

 

 

- Sympati for Liverpool

Pressetalsmannen i UEFA, William Gaillard, har tidligere vært negativ i diskusjonen hvorvidt Liverpool skal kunne forsvare sin tittel i Champions League.  Nå viser imidlertid Gaillard en mer diplomatisk tone og sier at det er mye sympati for argumentene til de røde.  Han håper også at dette spørsmålet kan agjøres under de nærmeste dagene.

 

- Ja, vi håper på en snarlig avgjørelse.  Det vil avhenge av mange telefonsamtaler og det at saken blir grundig diskutert med medlemmer av eksekutivkomiteen.

 

- Det er stor sympati for Liverpools situasjon, men samtidig har vi regler å følge.  Du må komme til et kompromiss mellom sypatien og regelverket.  Denne regelen ble håndhevet for fem år siden i Spania, hvor laget som ble nummer fire ble erstattet av vinneren i Champions League.

 

- Det er derfor en presedens, men samtidig forstår vi at det i England og trolig også andre steder, er mye sympati for hvordan tittelen ble vunnet.  Dette er imidlertid ikke så lett som det kan høres ut, siden det kan komme til å påvirke andre klubber.  Det er viktig at vi får et samtykke fra vår eksekutivkomite før vi tar en avgjørelse.

 

 

Houllier vil kjøpe Baros igjen

Formannen i Lyon, Jean-Michel Aulas, bekrefter at Milan Baros er på klubbens ønskeliste, og at Gérard Houllier gjerne vil kjøpe spilleren for andre gang.  – Selv om vi ønsker å være diskrete kan vi bekrefte at Baros er på vår liste.  Sportsdirektør Bernard Lacombe og Gérard Houllier vil være tilstede på den neste kampen Tsjekkia spiller.

Tsjekkia møter Makedonia på onsdag, men hvorvidt Baros selv kan tenke seg en overgang til de franske mesterne sies det ingenting om.  Baros ble ofte satt på sidelinjen til fordel for Owen og Heskey under Houllier i Liverpool, og selv om det synes klart at toppscoreren er på vei ut av Anfield er vi mer usikre på om ferden ender i fransk fotball.

 

 

Finnan fortsatt skadet

Steve Finnan er ennå plaget av skaden han pådro seg mot Milan i finalen i Champions League, og er uaktuell Irlands VM-kamp mot Færøyene i Torshavn førstkommende onsdag.

 

 

Welsh ute i avgjørende kamp

John Welsh er på benken når England U20 møter Sør-Korea i Toulon kl 17.00 i ettermiddag.  Kampen vises direkte på britisk Eurosport, men reprise for skandinaviske seere i morgen.  England må ha et bedre resultat enn hva Tunisia får mot Portugal dersom de skal sikre seg en plass i semifinalen mot Frankrike.