Gerrard innrømmer kvaliken tapper krefter

For første gang innrømmer Steven Gerrard at kvalifiseringskampene tapper spillerne for krefter. Rafa ofrer ikke energi på trekning og Crouch-kritikk.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard innrømmer etter Kaunas-kampen, hvor han måtte forlate banen med et muskelproblem, at Champions League-kvalifiseringen tapper mer krefter enn han trodde på forhånd. Det er ikke bare kampene som sliter på spillerne, men også reisene til og fra kampene. Bare i løpet av de siste to ukene har Liverpool-troppen tilbrakt 15 timer i fly. Treningsleiren i Sveits medførte jo som kjent at de røde også måtte fly tilbake til Liverpool for kampen mot TNS i Wrexham. Men scouseren, som nå har gjort seks mål på tre kvalifiseringskamper, understreker samtidig at han er takknemlig for at Liverpool har fått denne sjansen til å forsvare tittelen.

- Ingen av oss klager fordi om vi må spille disse ekstra kampene. Vi er heldige som er med i turneringen i det hele tatt, uttalte han etter å ha landet på John Lennon-flyplassen i Liverpool klokka fire i natt.

- Selvsagt tapper dette krefter. Vi har hatt mye reising og mange kamper. Men vi kan ikke klage på UEFA sin avgjørelse om å plassere oss i første kvalifiserende runde. Vi er jo heldige som får spille i turneringen overhodet. Regler er regler, og vi kvalifiserte oss ikke. Så enkelt er det. Hadde vi kommet foran Everton på tabellen kunne vi ha unngått alt dette, så det er vår egen feil, sier kapteinen.

- Reglene ble endret for å hjelpe oss, og vi er takknemlige for å få forsvare tittelen. Vi kunne ha blitt tilskuere til Champions League i år. Nå må vi gjøre mest mulig ut av sjansen vi har fått. Opplegget er ikke idéelt, og vi hadde selvsagt gjerne sett at vi gikk rett inn i gruppespillet, men slik ble det ikke og vi kan bare gjøre det beste ut av situasjonen, legger han til.

Liverpool merker altså slitasjen, og Steve Finnan, Djimi Traore, Xabi Alonso og kapteinen selv har alle slitt med diverse småproblemer.

- Jeg pådro meg en mindre ankelskade. Det er ingenting alvorlig, og når jeg nå får et par dager fri vil jeg være klar for returkampen, uttaler Huyton-gutten.

- Ellers er jeg henrykt over å ha gjort seks mål på tre kamper i kvalifiseringen. Dette er offisielle kamper, så de vil telle med på karrierestatistikken min også. Men de teller ikke med om gullstøvelen, og det er jo litt dumt, spøker han.

- Vi flyter på vår gode lagmoral nå i kvalifiseringen. Stemningen i troppen har vært helt topp fra dag en i pre-season. Og selv om det er trøttende, er vi nå bare en kamp unna den siste kvalifiseringsrunden. Vi får håpe på en god trekning, slik at vi kommer oss til gruppespillet hvor vi ønsker å være.

Rafa har ikke tenkt på trekningen….
Liverpool-manager Rafael Benitez er en travel mann om dagen, og han sier i kveld at han ikke har rukket å tenke på fredagens Champions League-trekning i Nyon. – Trekningen har jeg faktisk ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg har kun vært fokusert på å vinne i Litauen, og så få et par dager med hvile. Jeg ser ikke noe poeng i å bekymre seg for ting enn ikke kan få gjort noe med uansett. Vi vil vente, og så vurdere hva vi står overfor når trekningen er unnagjort. Men først og fremst må vi konsentrere oss om returoppgjøret, og gjøre ferdig jobben. Vi vet at 3-1 er et godt resultat for oss, og jeg tror vi skal ha nok å gå på. Men i fotball kan du aldri være sikker, så vi går ut for å score tidlig på Anfield og dermed avgjøre det hele.

…og ofrer heller ikke kritikerne en tanke
Liverpool-manageren lar seg heller ikke affisere av de som mener at Liverpool nå kommer til å spille ”rævafotball” med en spillertype som Peter Crouch på topp. Flere kritikere har ytret frempå om at den tidligere Southampton-spissen er en tvilsom investering av spanjolen, og mange har antydet at han ikke er kjøpt med tanke på å spille god fotball, men heller å være et uromoment for motstanderne.

- Peter kan score med ”ræva” for min del, er Benitez sitt passende svar på den kritikken.

Spanjolen er klar over at Crouch har måttet bære et slikt stempel gjennom hele sin karriere, og drar parallellen til en av de største spillerne gjennom tidene: - Jeg husker Gerd Müller. Han gjorde utrolig mange mål, men var aldri den mest grasiøse spissen i verden. Han spilte også på en måte som folk ikke syntes var attraktiv. Men hos en spiss er vi ofte ute etter andre kvaliteter enn det som blir oppfattet som attraktivt av folk flest. Müller gjorde mange mål fra en posisjon inne i femmeteren, etter å ha utnyttet feil hos motstanderen. Peter Crouch gir oss noe annet enn vi har. Jeg er fornøyd så lenge han scorer mange mål, om det er med hodet eller ”ræva” er helt likegyldig. Så lenge han scorer mål og skaper målsjanser for andre med sin spillestil, har vi fått det vi var ute etter.

- Folk har sammenlignet Crouch med John Carew, som spilte under meg i Valencia. Den sammenligningen er jeg ikke enig i. Jeg mener at Carew minner mer om Djibril Cisse, i det han er veldig rask og skyter hardt. Han er helt ulik Peter i mine øyne. Peter er en spiller med høy intelligens, han spiller ballen og vet alltid hva han skal gjøre. Han vet  hvor han skal bevege seg, og han er en spillertype vi ikke har fra før blant spissene våre.