Gerrard lar seg ikke forstyrre

Steven Gerrard nekter å la overgangsryktene ødelegge jakten på røde trofeer denne sesongen. Søndagens ”eksklusiv” i Mail on Sunday har gått som en farsott på nyhetsbyråer, nettsteder og fjernsynskanaler. Liverpool gikk hardt ut mot ryktene allerede søndag. Nå snakker spilleren selv om målene for resten av sesongen.

Etter en stygg periode med tre tap er Liverpool klare for finale i ligacupen og mulighetene til triumf i mesterligaen er fortsatt til stede.

 

-Vi er langt mer fornøyd nå enn forrige uke. Nå er vi i cupfinale, er blant de 16 beste i Europa og kjemper om 4. plassen i ligaen. Dersom du ser helheten i det er det ikke så dårlig som mange vil ha det til. Ting burde vært bedre, men det tar tid når du gjør mange endringer i en fotballklubb. Dette er Liverpool Football Club, en av de største klubbene i Europa. Når du taper tre kamper i løpet av en uke får du pepper og det forventer man her. Vi gjør vårt beste for å forbedre oss, sier Gerrard til LFC.TV.

 

En del av kritikken mot spillerne denne sesongen har vært berettiget, men ofte er utspill i media både skivebom og til tider direkte usaklig og feilaktig. Steven Gerrard mener at spillerne er blitt bedre av kritikken.

 

-Noe av kritikken har vært riktig, men totalsett har det vært alt for mye. Du forventer kritikk fra enkelte, men det rare er at det faktisk gjør oss sterkere. Tapene mot Manchester United, Southampton og Burnley var min verste uke i klubben. Vi har gått i oss selv og kommet til at vi må spille som et helt lag, det gjorde vi ikke i de kampene. Mot Watford hevet vi oss med bedre pasningsspill, duellspill og innsats. Seieren var viktig, den får folk til å smile igjen. Nå må vi bygge videre på oppturen i kampen mot Charlton (tirsdag), sier Gerrard.

 

Kapteinen innrømmer også at han selv ikke var i slag i de tre kampene.

-Jeg er ikke fornøyd med mitt spill i kampene der vi tapte. Jeg var veldig dårlig og langt unna hvilken standard jeg selv setter på mitt spill. Hele sesongen sett under ett har imidlertid vært ok. Skaden i høst satt meg tilbake, men jeg kom heldigvis raskt tilbake. Enkelte ganger denne sesongen har min form vært bedre enn noen gang, men så er det kamper hvor jeg plutselig ikke er i slag. Kontinuitet i mitt spill er hva jeg jobber med, forteller Stevie G videre.

 

Kritikere hevder i stadig større grad at Liverpool handler ene og alene om Steven Gerrard og hans mål. Noen sier at når Gerrard spiller bra, spiller også Liverpool bra.

 

-Jeg vet at vi ikke er et enmannsteam og bryr meg ikke om hva folk sier. Skal jeg spille bra og score mål trenger jeg hjelp fra lagkameratene. Klart, jeg har scoret en god del viktige mål og er blitt kåret til banens beste noen ganger, men det er takket være de øvrige spillerne som jobber hardt, slår gode pasninger og kriger for meg. Det er urettferdig å hevde at dette er et enmannsteam, slår klubbens viktigste spiller fast.

 

Stevie G gir heller ikke opp i kampen om å havne foran de mørkeblå på tabellen.

 

-Vi kan gå forbi dem på tabellen, vi er et bedre lag enn Everton i mine øyne. Det er 14 kamper igjen og dersom vi får til et skikkelig ”run” kan vi klare dette, lover Steven Gerrard.

 

Anelka skrev under

Nicolas Anelka er klar for Fenerbahce etter at han mandag skrev under for tyrkerne. Dermed forlater spissen engelsk fotball og Manchester City. 25-åringen landet i privatfly i Istanbul mandag. Anelka har skrevet under på en tre og halvt år lang kontrakt med de tyrkiske serielederne. Det er ikke kjent hva Fenerbahce betaler gjeldstyngede Manchester City for spissens tjenester.

 

Diouf best i Bolton

El-Hadji Diouf er kåret til månedens spiller i Bolton av fansen. Senegaleseren fikk hele 62,7 prosent av stemmene. Neste mann på fansens liste, kjælegrisen Jay-Jay Okocha fikk 8,4 prosent, slik at Dioufs tittel var av den klare sorten. Spørsmålet er om Diouf er i ferd med å finne seg selv slik at han kan få orden på både karrieren og oppførselen sin.

 

Linkes til Evra

Ifølge Sky har Liverpool forhørt seg om Monacos Patrice Evra. Venstrebacken er tilgjengelig for rundt 2 millioner pund og det blir hevdet at Rafael Benitez er villig til å ofre Djimi Traore for å sikre seg Evra. Backen er av den offensive sorten og blir sett på som Bixente Lizarazus etterfølger i det franske landslaget. Han er født i Senegal, men flyttet til Frankrike i en alder av tre år. –Jeg kan bekrefte Liverpools interesse, sier agent Frederico Pastorello.

 

***

På denne dagen I 1976 scoret John Toshack hat trick da vi slo West Ham hele 4-0 på Upton Park. Kevin Keegan scoret også i storseieren.

***

Det er tre år siden Abel Xavier tok turen fra Goodison Park for 800.000 pund. Portugiseren scoret to ganger i løpet av 21 kamper for de røde. Xavier tapte kun tre kamper i rød drakt. Han trener nå med serie A-klubben Roma.

***

I 1970 spilte Ray Clemence for første gang i ligaen for Liverpool på denne dagen. Han sto mellom stengene da vi tapte 1-0 for Nottingham Forest.

***

For tolv år siden ordnet John Barnes 1-0-seier over Arsenal på Highbury fra straffemerket. Nigel Winterburn ble da første spiller som ble utvist i en kamp mot Liverpool i nystiftede Premier League.