Gerrard lei av all fokus på de tre beste

Steven Gerrard håper laget bruker de neste kampene til å vise at de er seriøse utfordrere i Premier League. Rafa Benitez forklarer hvorfor han mener rotering på laget er den beste muligheten til å vinne noe.

Kampen mot United i morgen vil alltid være en stor kamp på kalenderen, uansett form og tabellplassering for de to lagene. De to rivalene klarer som regel alltid å ta ut noe ekstra når de møtes. Steven Gerrard er en av mange som gleder seg til i morgen. Liverpools kaptein ved bedre enn noen andre hvor mye seier i slike kamper kan bety for alle helrøde. Han er likevel i ferd med å gå lei av medias messing om ”de tre store”. Liverpool kan kanskje takke seg selv for at avstanden var 19 poeng opp til United i mai. Steven mener likevel det blir feil å bare snakke om tre klubber.

- Vi har vunnet Champions League, men i England snakkes det bare om de tre toppklubbene. Jeg er ærlig talt lei av det. Forrige sesong var en stor sesong for oss i Europa, men vi skuffet i Premier League. Vi er desperate etter å bevise at vi har vokst og at vi er et bedre lag i ligaen enn i fjor.

- Vi ønsker å bli nevnt som utfordrere til tittelen og håper å ta et langt skritt fremover. 

Steven håper kampen i morgen og oppgjørene mot Chelsea de neste par ukene vil bevise at han har et poeng. Han sier videre:

- Det er skuffende når alle snakker om dem og ikke oss. Den eneste måten vi kan endre det på er å forbedre oss i Premier League. Vi er desperate etter å gjøre det bra og håper på et godt resultat allerede i morgen.

Kapteinen mener stallen har mer kvalitet enn for et år siden og at alle forutsetningene er på plass for å løfte seg fra den skuffende 5. plassen.

- Da vi vant Champions League hadde vi ikke nok dybde i stallen. Det var ikke minst frustrerende for manageren som ikke kunne hvile spillere til de viktigste kampene. Spillerne han kjøpte i sommer vil gjøre det mulig å stille med et topp lag i hver kamp, selv om enkelte spillere blir hvilt på benken. Mot Betis lot han meg få lege skaden min ytterligere og ta det med ro etter et hektisk program med England. Jeg spilte landskampene uten å være 100 %. Det faktum at vi kan hvile nøkkelspillere og vinne vanskelig bortekamper i Europa viser at vi går i riktig retning.  

Rafa: - Viktig å kunne rotere

Liverpools manager mener den beste sjansen til å oppnå suksess er å kunne rotere på laget fra kamp til kamp. Han er klar over at mange setter spørsmålstegn ved en del laguttak, men er likevel klar på at dette er en nødvendighet.

- Folk snakker om trenere mens det egentlig handler om spillere. Jeg kan lage verdens beste spilleplan, men spillerne må hele tiden gjøre jobben sin. Gjør de en feil eller det andre laget rett og slett er bedre er det begrenset hva en trener kan gjøre.

- På tirsdag fikk jeg skryt for å ha gjort endringer da vi vant. Hadde vi tapte ville alle sagt og skrevet at jeg måtte være gal! Jeg har tro på å bruke mange spillere i en stor stall. Jeg har tro på å bruke friske ben. Denne sesongen kan vi hvile Steven Gerrard fordi vi har kvalitetene til Sissoko. Forrige sesong hadde vi Biscan, som var en bra spiller, men ikke i samme klasse. Momo er lik Steven som type. Med en av de to på laget vet jeg at jeg får mye energi og høyt tempo.

Til syvende og sist står det likevel på spillerne sier Rafa som hadde samme oppskrift i Valencia. Han forklarer videre:

- I en kamp satte jeg Baraja og Vicente på benken og vi tapte 2-1 hjemme mot Racing Santander. Vi slapp inn to mål, to personlige feil av midtstopperen. Etter tapet snakket alle om avgjørelsen min å sette de to spillerne på benken. Laguttaket var ikke det som ødela kampen. Det var feilene som ble gjort vi tapte på. På slutten av sesongen vant vi seriemesterskapet og UEFA-Cupen, og alle skjønte da hvorfor jeg hadde spart spillere og rokkert på laget.