Gerrard på høyre til nyttår?

Rafael Benitez uttaler i dag at han kan komme til å benytte Steven Gerrard på høyreflanken helt til han får fatt i en ny høyreving. Kapteinen selv er villig til å ofre seg for laget. Bouma ute for Villa.

Uttalelser Rafael Benitez har kommet med i går og i dag tyder på at Steven Gerrard vil fortsette å vikariere på høyrekanten kanskje helt frem til nyttår. Chris Bascombe skriver i dagens Liverpool Echo at kapteinen nok vil bli benyttet som høyrekant en god stund fremover. Kanskje helt frem til en ny spiller kjøpes inn i løpet av transfervinduet i januar. Den merkbare forbedringen i de rødes spill i de to siste kampene skal ha overbevist Benitez om at han bør fortsette å disponere sitt mannskap på denne måten.

- Å flytte Steven ut på høyrekanten har fungert godt. Han er en av våre beste sentrale midtbanespillere, men han vet samtidig at vi trenger han på høyrekanten nå. Han er en spiller som kan fylle mange roller, og han kan trekke innover i banen når det behøves, samtidig som han er i stand til å holde bredden og slå gode innlegg når det er nødvendig, uttaler Benitez til Echo.

Chris Bascombe trekker fra Zidane som et annet eksempel på en stor sentral midtbanespiller som med hell har blitt brukt som breddeholder på venstresiden hos Real Madrid.

- Deres problem var litt annerledes enn vårt, fordi de hadde så mange gode spillere at de ikke helt visste hvordan de skulle finne plass til alle stjernene på laget. I vårt tilfelle har vi ikke nok alternativer på høyresiden av midtbanen. Derfor har vi bedt Steven om å spille der. Han beviser at toppspillere kan fungere i andre posisjoner enn deres beste, slår Benitez fast.

- Ved å benytte Steven på høyresiden får vi mer kvalitet over hele banen. Han og Luis Garcia er veldig intelligente, og vet når de behøver å bytte plass. Det skaper problemer for våre motstandere. Jeg tror også at våre spillere får mer selvtillit når vi bruker Steven på høyrekanten, fordi vi da virker sterkere besatt i alle posisjoner, legger manageren til.

Benitez forteller også at Gerrard har sagt seg villig til å ofre seg for laget og fortsette i denne kantrollen i tiden som kommer.

- Når jeg snakket med han om dette, sa han at han ville spille der dersom laget trenger han i den posisjonen. Han er klar for å forsette i denne rollen. Han får også litt mer frihet i en slik rolle. Akkurat nå mener jeg det er tvingende nødvendig at vi fortsetter å bruke Steven på høyresiden. Jeg spøkte litt med han om det. Jeg sa: ”Etter at du spilte slik på høyrekanten, trenger vi ikke å kjøpe en ny høyrekant nå”. Selvsagt fortsetter vi å se oss om etter en høyreving, men Steven kan løse denne oppgaven på midtlertidig basis frem til januar. Vi vil fortløpende vurdere hvordan det fungerer, avslutter Benitez.

Bouma ute
Aston Villa vil være uten sin nederlandske forsvarer Wilfred Bouma, når Liverpool gjester Villa Park på lørdag. Nederlenderen ventes ikke tilbake i spill etter skade før i slutten av november.