Gjensyn med gamle kjente

Liverpool møter Olympiakos i treningskamp i kveld. Taylor skryter av Crouch, mens Toshack skryter av Alonso. Alves tenker penger. Westerveld-overgang bekreftet. Souness bekrefter Sami-interesse. Upson lykkelig i Birmingham.

Det blir gjensyn med gamle kjente når Liverpool og Olympiakos braker sammen til treningskamp i Vaduz i Liechtenstein i kveld. Greekerne har utvilsomt en høne å plukke med de røde, etter å ha blitt utslått fra Champions League på dramatisk vis under besøket på Anfield i desember. Peter Crouch er ventet å debutere for sin nye klubb på Rheinpark Stadium, og man kan også få sett litt mer av en spiller som Mohamed Sissoko. Avspark er kl. 20.00.

Taylor: - Crouch vil gi mer enn luftstyrke
Tidligere England-manager Graham Taylor uttaler i dag til liverpoolfc.tv at han tror Peter Crouch vil gi de røde mye mer enn sårt tiltrengt luftstyrke. Taylor var mannen som hentet Crouch til Aston Villa for nærmere £5M, og han forteller at Crouch også har mye å tilby om ballen går langs bakken.

- Peter Crouch er en svært god fotballspiller, og han fortjener virkelig å spille for en klubb som Liverpool. Alle snakker bare om hvor høy han er, som om det er alt han har å tilby. Men jeg kan forsikre alle om at han har en meget god teknikk, og førstetouchen hans er absolutt på høyde med samtlige av de han skal spille sammen med i Liverpool. Han har måttet leve med slengbemerkninger om sin høyde hele livet, derfor er jeg så glad når gutten motbeviser kritikerne. Bare se på hans førstetouch, pasningene hans, ballkontrollen, måten han kombinerer med de andre spillerne på, og måten han skjermer av forsvarere. Vi snakker om en god spiller på alle måter.

- Det er alt for mange som nekter å innse at han er en god fotballspiller, fordi de henger seg opp i høyden hans. Men se på Jan Köller, en av de beste på det tsjekkiske landslaget. Han er omtrent like høy. Peter har alltid ønsket å bli sett på som en god fotballspiller. Han viste stor form for et Southampton som slet i fjor, og han gjorde mange mål.

Alves ønsker å komme til Anfield
Flere engelske medier bringer i dag sitater fra Sevillas Daniel Alves om at han er positiv til at Liverpool har kommet med en forespørsel om hans tjenester. Spanske medier hevdet tidligere i uken at de røde har budt £7M for den brasilianske forsvareren, og 22-åringen sier nå at han gjerne flytter til Anfield om tilbudet matcher både hans og Sevillas forventninger. Og da tenker han tydeligvis først og fremst på de finansielle forventningene.

- Sjansene for at jeg blir i Sevilla er vel omtrent like store som for at jeg drar. Målet mitt med fotballkarrieren er å tjene så mye penger som mulig, og å sikre familien min for fremtiden. Jeg er fornøyd i Sevilla, men om jeg blir tilbudt noe bedre ett annet sted vil jeg selvsagt foretrekke det. Min tanke er å gjøre det beste ut av karrieren så vel sportslig og økonomisk. Jeg forlater bare Sevilla om jeg synes tilbudet er godt nok for meg og familien min. Jeg kommer til å jobbe hardt videre, så får andre folk ta seg av overgangsforhandlinger, sier en åpenhjertig brasilianer.

Westerveld-overgang bekreftet
Sky Sports bekrefter at tidligere Liverpool-keeper Sander Westerveld nå har bestått den medisinske testen, og har skrevet under for Portsmouth. Han kommer til Fratton Park på free transfer fra Real Sociedad, hvor 30-åringens kontrakt utløp ved sesongslutt. Nederlenderen var den siste sesongen i Spania utlånt til Real Mallorca.

Souness bekrefter interesse for Sami
Newcastle-manager Graeme Souness har i dag bekreftet overfor Sky Sports at han er interessert i å hente Liverpool-stopper Sami Hyypiä til St. James’ Park. Liverpool har som kjent tilbudt den store finnen en forlengelse av kontrakten, men denne er ikke signert ennå.

- Jeg er en beundrer av Sami Hyypiä. Men jeg tror han ønsker en treårskontrakt, og det er vi ikke villig til å tilby han. Men han er en spiller jeg har sansen for, innrømmer Souness.

Toshack skryter av Xabi
Den gamle Liverpool-stjernen John Toshack omtaler i dag Xabi Alonso som den beste pasningsspilleren i Premier League i et intervju med liverpoolfc.tv. Toshack har førstehåndskjennskap til spanjolens talenter, ettersom han jobbet med Alonso da han ledet Real Sociedad.

- Xabi er en fantastisk fotballspiller, og trolig den beste pasningsspilleren i Premier League. Når jeg ble manager for Real Sociedad var han utlånt fra klubben, men jeg hentet han sporenstreks tilbake, og han var en av hovedgrunnene til at vi unngikk nedrykk den sesongen. Enkelte har hevdet at han er for langsom, men mye sitter i hodet når det gjelder de første metrene, og i hodet er Xabi kjappere enn de fleste andre spillere.

- Etter at han kom til Liverpool har han vist seg fullt på høyde med de store midtbanespillerne til Liverpool fra de store årgangene. Da tenker jeg på spillere som Gordon Milne, Willie Stevenson, Graeme Souness og Ray Kennedy. Jeg sier uten å blunke at Xabi er fullt på høyde med disse. Han har så mange gode kvaliteter, og du kan også se han blir bedre og bedre, og Liverpool har sikret seg en helt spesiell spiller.

Upson fornøyd i Birmingham
Matthew Upson sier til Sky Sports i dag at han er fornøyd med å bli værende i Birmingham, og at han ikke lenger søker en transfer bort fra St. Andrews. Den 26 år gamle stopperen har som kjent vært linket til Liverpool i hele sommer, og han har tidligere nektet å skrive under en ny kontrakt med sin nåværende klubb. Han har imidlertid 3 år igjen av avtalen med de blå i Englands nest største by.