Gullballen glapp for Steven Gerrard

Liverpool-kapteinen endte på 3. plass, Jamie Carragher på 20. plass og Luis Garcia på 23. plass. Whitbread debuterte for Millwall. Kewell linkes til Spania og Italia.

I tråd med forhåndstipsene ble Brasil og Barcelonas Ronaldinho i kveld tildelt Ballon d’Or – Gullballen.

Liverpool hadde tre spillere blant de 50 nominerte - Luis Garcia, Jamie Carragher og Steven Gerrard - hvorav bare sistnevnte var blant favorittene.

Til slutt måtte Liverpool-kapteinen likevel bite i gresset, ikke bare for Ronaldinho, men også for landslagskollegaen Frank Lampard.

Ronaldinho fikk 225 poeng, Lampard 148 poeng og Gerrard 142. Prestasjonen havner i et godt lys med tanke på at Thierry Henry fulgte på fjerdeplass, med så lite som 41 poeng.

Jamie Carragher og Luis Garcia fikk henholdsvis 3 og 1 poeng, og plasserte seg med det på 20. og 23. plass.

Gerrard og Carragher har også fått hver sin plass på France Footballs drømmelag, som ser sånn ut:

Petr Cech (Chelsea) - Jamie Carragher (Liverpool), John Terry (Chelsea), Paolo Maldini (AC Milan) - Frank Lampard (Chelsea), Claude Makelele (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Juninho (Lyon), Ronaldinho (Barcelona) - Andreï Chevtchenko (AC Milan) og Thierry Henry (Arsenal).

Prisen, som deles ut av magasinet France Football, regnes som den mest prestisjetunge individuelle utmerkelsen til fotballspillere i Europa.

I år var det dessuten ekstra stas å stikke av med gullkula, ettersom kåringen feiret femtiårsjubileum. Vinneren er stemt fram av europeiske fotballjournalister.

Den stjernespekkede gallaen inkluderte 350 gjester, mange av dem tidligere vinnere av prisen.

Kevin Keegan har vunnet prisen to ganger, på rad - i 1978 og 1979. Michael Owen ble den så langt siste engelske vinneren da han stakk av med æren i 2001.


Michael Owen (t.h.), her sammen med Milan Baros, vant Gullballen i 2001.

I en annen fersk kåring, på Eurosport.com, havnet Steven Gerrard på fjerdeplass, med 8 prosent av stemmene. Ronaldinho (56 %) vant, foran Thierry og Frank Lampard på delt andreplass (12 %).

På Liverpools egne hjemmesider kommer Gerrard selvfølgelig bedre ut av det. Av de 10 000 som har deltatt i kåringen på liverpoolfc.tv, stemte omtrent halvparten på klubbens kaptein. Ronaldinho fulgte på andreplass, foran Jamie Carragher på tredje.

Også Liverpools manager støttet sin kaptein i kampen om den gylne ballen, som nok egner seg bedre som peispynt enn som fotball.

- Jeg ville ha stemt på Gerrard. Det er mange gode fotballspillerne med i kåringen, men det er ingen tvil om at han er en av de beste. Høydepunktet hans kom under utrolige mesterligafinalen. Gode spillere presterer jevnt godt når det gjelder, sier Rafael Benítez, som for øvrig syns det er for tidlig å sammenligne Ronaldinho med Maradona og Pelé.

Whitbread debuterte for Millwall
Zak Whitbread gikk rett inn i startoppstillingen til Millwall etter låneovergangen fra Liverpool, og debuterte da de blåkledde tapte 0-1 for Leeds på hjemmebane. Kampen ble avgjort på et selvmål på overtid. Whitbread pådro seg for øvrig gult kort to minutter ut i andre omgang, og spilte hele kampen på sin nye hjemmebane sør for Themsens bredder.

Kewell linkes til Spania og Italia
Tabloider av det mindre troverdige slaget har i helgen linket Harry Kewell både til Real Betis og Inter Milan.  Den italienske klubben var også nevnt i forbindelse med Kewell den sommeren han gikk fra Leeds til Liverpool.