Hamann: - Chelsea har favorittstempelet

Dietmar Hamann mener at Chelsea har det største presset på søndag. Roy Evans tror en stor uke for Liverpool også vil være viktig for resten av sesongen.

Hamann håper på flere minner fra Cardiff

Dietmar Hamann kan ta sin tredje seier i ligacupen når Liverpool møter Chelsea til søndag.  Mot Birmingham i 2001 skjøt tyskeren i stanga i ekstraomgangene, men kunne fort ha blitt syndebukken da han misset i straffespark-konkurransen.  To år senere gjorde han en god kamp da Manchester United ble beseiret med 2-0.  Nå venter en vanskelig motstander i Chelsea, før et eventuelt ”hattrick” kan fullføres, men Didi tror at det å møte ligalederen kan være en fordel for de røde:  - Trolig er det bare en fordel at alle forventer at Chelsea skal vinne.  Vi har vist at vi kan matche dem.  Vi gjorde det før vi tapte 0-1 på første nyttårsdag, og selv på Stamford Bridge fortjente vi ikke å tape.

 

- Vi vet at vi kan ta opp kampen med dem, men samtidig vet vi at vi må utnytte våre sjanser i Cardiff siden deres forsvar er så sterkt at vi ikke vil få mange muligheter.  Det at Chelsea har favorittstempelet kan imidlertid gjøre det litt lettere, og forventningene på oss vil utvilsomt ikke være så høye som da vi spilte mot Birmingham for noen år siden.  Hvis du spiller en cupfinale går du for seier, eller så er det ikke noe poeng i å møte opp. 

 

- Slike finaler er hva du spiller for og ser fram til.  Vi er heldige som har nådd vår fjerde finale i Cardiff i løpet av fire år, og det har vært en lykkelig bane for oss.  Det er et utrolig stadion, og jeg tror det er en av de beste jeg noensinne har spilt på.  Det kan ikke være mange som er bedre i verden.

 

Rapporter kan fortelle at Hamburger SV er svært interessert i å hente Hamann tilbake til Bundesliga etter denne sesongen, men spilleren selv sier at han fortsatt har lyst til å være i Liverpool:  - Vi har fortsatt samtaler og forhåpentligvis kan alt være ordnet før slutten av denne sesongen.  Jeg ønsker å bli her, og har gjort det klart overfor manageren.

 

 

Roy fornøyd med Benitez

Den tidligere manageren Roy Evans har begynt å vende tilbake til Anfield stadig oftere, etter bruddet med klubben og kollega Gérard Houllier for noen år siden.  Den tidligere så tro tjeneren mener at Rafael Benitez gjør en god jobb som manager, og at en seier mot Chelsea kan bety mye for den umiddelbare fremtiden til LFC.

 

- Jeg regner meg selv som en Liverpool supporter nå om dagen, og i likhet med andre er jeg fornøyd med hva den nye manageren har gjort så langt, ikke minst når det er snakk om måten å spille på.  Ustabiliteten har blitt mye omtalt, men i løpet av bare noen få måneder har han tatt Liverpool til en cupfinale og fått enn en mer underholdende spillestil.  Hvis han kan vinne Carling Cup til søndag vil de bety at han har fått en utmerket start.

 

- Rafael har bare vært i klubben en kort stund, og han har heller ikke hatt fordelen av å ha spilt for klubben eller hatt inngående kjennskap til kulturen som hersker her.  Det betyr at han har måttet lære underveis.  Sett på den bakgrunn har han gjort det bra, men som en supporter vil du alltid være ute etter mer.  Jeg tror manglende stabilitet alltid ville bli et problem denne sesongen.  Selv om Rafael har fått bevist hva han står for i Spania ville det alltid ta tid før han lærte å kjenne sine spillere, motstandernes spillere, og motstandernes managere.

 

- Det var også naturlig at spillene måtte ha tid til å tilvenne seg hans ideer, men de må ha sunket inn fordi Liverpool er nå i stand til å spille jevnt med hvem som helst på en god dag.

 

- Dette kan bli en stor uke for Liverpool.  De hadde en god pause før kampen mot Leverkusen, og hvis de kan følge opp med en seier i denne finalen vil det bety noen flotte dager.  Det kan være et viktig løft foran resten av sesongen.  Det vil bli vanskelig mot Chelsea, men de har tidligere slått Arsenal og Manchester United i Cardiff og de har en manager som er vant til å vinne trofeer med Valencia, så hvorfor ikke?