Hamann eller Cissé mot Blackburn?

4-5-1 eller 4-4-2? Dietmar Hamann eller Djibril Cissé? Vi tror Benitez velger førstnevnte mot Blackburn. Rick Parry imponert over ungdomslaget.

Et Liverpool-lag i poengnød er i dag vertskap for Blackburn på Anfield. Fernando Morientes er tilbake i troppen til de røde, men det er lite trolig at han vil starte kampen. Steven Gerrard er som kjent ikke aktuell til kampen grunnet skaden han pådro seg for England mot Østerrike, mens Harry Kewell og Jerzy Dudek i følge manager Benitez snart er kampklare igjen. De er imidlertid ikke inkludert i troppen til denne kampen.

Det har vist seg veldig vanskelig å spå startoppstillingene til Rafael Benitez, men vi tipper han vil benytte følgende lag i et forsøk på å få slutt på en rekke med fire kamper uten seier: Jose Reina er selvskreven i mål. Vi tror heller ikke han kommer til å bytte ut trioen Finnan, Carragher og Hyypiä i forsvarsrekka. Venstrebackplassen er det mer åpent om. Her kan spanjolen velge mellom Warnock, Riise og Traore. Vi tror han går for sistnevnte også denne gangen, som mot Chelsea sist.

På midtbanen skulle spanjolene Luis Garcia og Xabi Alonso være selvskrevne, selv om de ikke var involert for Spania i midtuka. Alonso var suspendert og Garcia slet innbytterbenken. Vi tror Benitez velger Sissoko som erstatter for Gerrard, og spår et nytt innhopp for Bolo Zenden på venstrekanten. Peter Crouch er tydeligvis selvskreven på topp. Da står vi igjen med det store spenningsspørsmålet. Vil Benitez holde fast ved 4-5-1, og kjøre inn en ekstra midtbanespiller, eller vil han gi sjansen til Djibril Cissé på topp sammen med Crouch. Vi tror spanjolen er en såpass bestemt herremann, med tro på sitt system, at den siste plassen går til Dietmar Hamann.

Troppene til dagens kamp:
Liverpool: Reina, Finnan, Josemi, Carragher, Hyypia, Warnock, Traore, Luis Garcia, Hamann, Xabi Alonso, Sissoko, Riise, Zenden, Morientes, Cisse, Crouch, Sinama-Pongolle, Carson.
Blackburn: Friedel, Neill, Khizanishvili, Nelsen, Gray, Bentley, Emerton, Tugay, Mokoena, Pedersen, Dickov, Reid, Savage, Kuqi, Jansen, Gresko, Todd, Enckelman.

Parry imponert over ungdommen
Liverpools daglige leder, Rick Parry, uttrykker i dag sterk beundring for måten klubbens ungdomsslag løste sine oppgaver på i forbindelse med minnemarkeringen av Heysel-ulykken i Italia tidligere denne uken.

- Det var noen veldig rørende dager i Arezzo, hvor 20-årsmarkeringen ble holdt. Måten guttene viste forståelse for hva dette betydde, og måten de oppførte seg på, er noe vi må kreditere dem for. I tillegg til å spille vennskapskampen mot Juventus, tok de del i en omvisning i byen og en større gallamiddag.

- Vi deltok også i en minnegudstjeneste for å minnes ofrene, der våre spillere hadde skjorter med logoen ”memoria e amicizia” – til minne og vennskap. Kampen guttene spilte var egentlig underordnet, og på et stadium diskuterte vi til og med å blande lagene. Guttene oppførte seg eksemplarisk, og viste seg som flotte ambassdører for klubben. Vi er ekstremt stolte av måten de gjennomførte dette på, sier Parry til liverpoolfc.tv i dag.