Hamann ute mot Middlesbrough

Dietmar Hamann er tilbake i trening, men vil ikke bli benyttet mot Middlesbrough. Rafa tror Liverpool er ved starten på noe stort, og forteller hvilken type spillere han ønsker.

Didi står over
Til tross for at han var med på dagens trening er ikke Dietmar Hamann med i troppen til morgendagens TV-kamp mot Middlesbrough.  – Didi vil ikke være involvert, sier Rafa Benitez.  – Han er ok og han er i trening, men han er fortsatt litt øm og er derfor ikke sikker på seg selv i forhold til spill i morgen.


Ønsker ikke egoister
Rafael Benitez sier til Liverpool Echo at man nå har fått fundamentet på plass i jakten på et mesterlag, men at det fortsatt er noen detaljer igjen før man er ved målet.  Manageren sier igjen at en høyreving og midtstopper er på ønskelisten, men at man ikke er ute etter ”stjernespillere”.

- Vi har nådd et viktig punkt.  Fundamentet er på plass og vi føler at vi er ved begynnelsen av noe.  Vi er mer stabile og det er bedre forståelse spillerne i mellom.

- Når jeg tar ut lag føler jeg at vi kan stole på at de gjør det vi forventer.  Mange folk kan se at vi er i ferd med å bygge opp lag fullt av gode spillere.  Hvis du er toppspillere i et godt lag, og de er beredt til å jobbe hardt, da har du et vinnerlag.

- Jeg vet at spillerne trives.  Jeg kan se det på treningene og at de ser fram til hver eneste kamp.  Det er fast bestemt på å vinne hver kamp og holde målet rent.  Det er den innstillingen jeg ønsker.

- Dette er ikke øyeblikket for meg å se hvor vi ønsker å være.  Det er tid for å si at vi har gjort det bra, men vi må fortsette på samme måte og ytterligere opprettholde vår fremgang.  Dette er ikke tidspunktet for å bli overmodig.  Min melding til spillerne er at de må være ”forsiktige”. 

- Jeg er en type person som liker å nyte øyeblikket innvendig.  På tirsdag viste jeg at vi hadde gjort en god jobb.  Laget arbeidet hardt og vi kontrollerte kampen.  Under de siste tjue minuttene hadde ikke Chelsea et eneste skudd på mål.  Jeg er veldig fornøyd med det, men jeg vet at to eller tre pasninger kunne vært bedre under viktige øyeblikk av kampen og som kunne medført at vi hadde vunnet.  Det er små marginers forskjell på å spille uavgjort og å vinne en slik kamp.  Neste gangen vi reiser til Stamford Bridge håper jeg vi har forandret de detaljene, og som gjør at vi kan vinne.

- Jeg føler at vi bare behøver å forandre tre eller fire små detaljer, og som vil gjøre oss enda sterkere.  Kanskje dreier det seg om en høyreving, kanskje om en midtstopper dersom vi har skader.  Vi behøver fortsatt bedre balanse i troppen.

- De spillerne vi er på jakt etter må ikke nødvendigvis være blant de dyreste i verden.  Jeg er på utkikk etter en spesiell type spiller.  Jeg liker de som er gode proffer, ikke hva noen gjerne kaller ”stjerner”.  Min form for stjernespiller kan være ulik hva andre synes.  Når jeg forteller Steven Gerrard at jeg behøver å bruke ham på høyresiden gjør han sitt beste på den plassen, noe som definerer en stjernespiller i mine øyne.

- Jeg liker ikke spillere som bare spiller for seg selv.  De er egoister.  Det er de som forstår behovet for å være en del av laget som er de beste.

- Det er ikke min oppfatning at man i et lag som har suksess må ha toppscoreren i ligaen, og som vinner mange personlige trofeer mens hans lag blir nummer fem.  Det er ikke noe poeng å være best i et dårlig lag.  Du ønsker å være best i et godt lag og vinne trofeer.