Hamann verre - Potter med brudd i ryggvirvel

Dietmar Hamann risikerer å stå over lørdagens kamp, som en følge av Michael Essiens takling. Darren Potter er ute i to måneder etter at han pådro seg en bruddskade i en ryggvirvel mot United.

Hamann tvilsom til Boro-kampen
Taklingen som Michael Essien satte inn på Dietmar Hamann tirsdag kveld, kan tvinge tyskeren på sidelinja når Liverpool møter Middlesbrough lørdag. Hamann klarte nemlig ikke å trene i går, ettersom smertene tiltok i timene etter kampen mot Chelsea. Liverpools legeteam skal foreta en ny sjekk på skaden i dag, for å avgjøre om midtbanespilleren kan inkluderes i troppen til lørdagens kamp. Det synes imidlertid klart at skaden har utviklet seg i negativ retning.



Potter ute i to måneder
Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Darren Potter er satt ut av spill i to måneder, etter at han pådro seg et brudd i en ryggvirvel i reservelagskampen mot Manchester United på mandag. Det man først antok for å være kramper, viste seg altså å være en mye verre skade. Det betyr at blant annet klubb-VM går fløyten for unggutten. Han var som kjent i troppen på 23 spillere som hadde fått klarsignal til deltagelse i turneringen i Japan. Om de røde nå kommer til å ta med en annen spiller i Potters skadefravær, vites ikke ennå. I henhold til turneringens reglement har imidlertid Liverpool full anledning til å bytte ut spillere i troppen inntil ett døgn før første kamp, dersom det dreier seg om alvorlige skader.

Rafa tror Liverpool kan vinne CL igjen
Liverpool-manager Rafael Benitez er imidlertid optimist, og tror at hans mannskap er i humør til å forsvare Champions League-tittelen.

- Vi vet vi kan vinne turneringen på nytt, fordi vi kan slå alle. Vi får se hvem vi trekker i neste runde, men det er mulig å forsvare tittelen, slår spanjolen fast.

- Jeg mener vi er sterkere enn i fjor, men du vet aldri hva som vil skje i denne turneringen. At vi vant gruppen kan gi oss en fordel. Men vi kan også støte på lag som Real Madrid og PSV, så du vet aldri hvordan dette vil slå ut, legger han til.

Benitez er spesielt godt fornøyd med hvordan hans lag taklet Chelseas direkte spillestil på tirsdag.

- Spillestilen deres var opplagt. De pumpet lange baller frem til spissene, og da er det vanskelig å forsvare seg mot alle andreballene. Jeg var spesielt godt fornøyd med at vi vant mange av disse andreballene. Laget gjorde en svært god jobb, og vi fortjente å vinne gruppen. Vi har spilt mange gode kamper, uttaler han.

Rafa ville ikke byttet Carra for Terry
Benitez sier også at han ikke ville ha byttet Jamie Carragher med Chelsea-stopper John Terry, om han hadde fått sjansen. 27-åringens karriere har virkelig skutt fart de siste par sesongene, og Benitez anser nå sin stopper som en av Europas beste.

- For meg fremstod Carragher som den beste midtstopperen i England i fjor. Kanskje den beste i Europa også. Han har startet utmerket i år igjen. Folk kan prate så mye de vil om John Terry. Han er en god stopper, men Carragher er bedre. Han gir deg aggresivitet, sikkerhet og disiplin. Han jobber hardt for laget på mange ulike vis.

- Han har gjort enorme fremskritt de siste sesongene, fordi han er så intelligent. Han lytter og jobber hardt på trening. Han ivrer etter å lære noe nytt, og prøver alltid å bli bedre. Han er en lokal gutt, og han har stolthet og lidenskap for Liverpool. Han har klubben i hjertet. Steven Gerrard er også en utrolig spiller. Han gjør mål, og har en mer glamorøs rolle som oppnår mer anerkjennelse. Men Carra er like viktig for oss, slår spanjolen fast.

Diouf uten førerkort
Tidligere Liverpool-angriper, nå Bolton, El-Hadji Diouf er fratatt førerkortet i ett år, etter å ha blitt dømt for fyllekjøring. Senegaleseren må også betale en bot på £3000, samt £65 i saksomkostninger. Diouf ble stoppet i en promillekontroll i Blackburn i slutten av oktober, etter å ha vært ute å feiret en Bolton-seier i ligaen.

Crouch må vente til over nyttår
Peter Crouch ser ut til å måtte vente til over nyttår, før han med sikkerhet vet om han blir kreditert med en eller to scoringer mot Wigan. Premier Leagues panel som avgjør ”tvilsomme scoringer” kommer nemlig trolig ikke til å ha nytt møte før i januar.