Heldige Mauricio Pellegrino

Liverpools argentinske midtstopper sier at han alltid har ønsket å spille i England. Juniorcup i kveld. Stevie G i veldedighetskamp. Salif Diao ser fram til låneopphold.

Fremtidig kaptein

Mauricio Pellegrino var ikke spilleberettighet da Liverpools stupte ut av FA-Cupen etter 0-1 mot Burnley, men i ukene og månedene framover vil midtstopperen være tilgjengelig for Liverpools forsøk på å styrke sin posisjon i ligaen.  33-åringen legger ikke skjul på at han synes han er heldig som har fått enda en stor utfordring i sin lange karriere:  - Benitez er en stor trener, og han har fantastiske kunnskaper om fotball.  Han forstår hvordan han skal kunne utnytte enhver spillers kvaliteter til det fulle.  Han kan bringe de gode tidene tilbake til Liverpool.

- Han fortalte meg at han gjerne vil at jeg skal være kaptein for laget etter hvert, slik som jeg var da vi var sammen i Valencia.  Han forstår meg og vil gjøre det han kan for å få det beste ut av meg.

- Jeg har alltid ønsket å spille i England.  Jeg kunne ikke sove på flere netter etter at overgangen var bekreftet.  Jeg føler nå at jeg er veldig heldig.  Jeg har ikke hatt mange overganger i min karriere, men de jeg har hatt har alle vært store.  Å få en slik sjanse, i min alder, er en stor presang.  Jeg har jobbet hardt gjennom hele min karriere, og dette er en fin belønning.

 

Juniorlaget mot Tottenham

Liverpools juniorlag spiller i kveld i 4.runde i den nasjonale juniorcupen, hvor man tar i mot Tottenham på Anfield.  Naboen Everton møter Yeovil i den samme runden, og vinnerne er allerede trukket ut til å møte hverandre.  Trener John Owens understreker imidlertid at all fokus nå er satt på å prøve å slå ut Spurs:  - Det er en gammel klisje at du skal ta en kamp om gangen, men vi tenker ikke tanken på at den kan bli et fremtidig møte med Everton.  Det rare med denne cupen er at du får vite hvem du eventuelt skal møte i neste runde lang tid i forveien.  Guttene kjenner til det, og de forstår situasjonen.

- Resultatet i forrige runde(6-0 mot Wealdstone) har utvilsomt styrket vår selvtillit, ikke minst angriperne siden de ikke har scoret så mye denne sesongen, slik som Conal Platt og Karl Noon.  Vi håper på en gjentakelse, men dette er noe annet enn en vanlig ligakamp.

Liverpools juniorlag har fått spille lite i det siste, og har ikke keeper Paul Lancaster tilgjengelig p.g.a skade.  Lee Peltier, som neste sesong blir forfremmet til Melwood, og Francis Smith er også ute.  Avspark er kl 20.00, og vi vil legge ut en hurtig sluttrapport her på liverpool.no.

 

Gerrard i FIFA-kamp

FIFA vil 15.februar arrangere en veldedighetskamp til inntekt for flomofrene i Østen.  Kampen går i Barcelona, og Steven Gerrard er en av spillerne som er invitert.  Ronaldinho og Andrei Shevchenko vil være kaptein for hvert sitt lag, som skal ledes av Carlos Alberto Parreira/Frank Rijkaard og Marcello Lippi.

 

Diao håper på fornyet selvtillit

Salif Diao ble i går klar for Birmingham på utlån for resten av sesongen.  Den store afrikaneren er hentet inn for å erstatte arbeidsmauren Robbie Savage, som er på vei vekk fra St. Andrews.  27-åringen håper han nå kan få sitt spill inn på rett spor igjen:  - Dette dreier seg om følelse, og Steve Bruce ga meg følelsen av at han virkelig ønsket å ha meg på laget.  Jeg behøver noen som kan gi meg selvtilliten tilbake, og måten han snakker på og får ting til å skjer, gir meg troen tilbake.

Steve Bruce håper på sin side at Diao kan fylle et hull i et lag som har slitt denne sesongen:  - Salif passer inn i tegningen.  Han er mye erfaring, og er en innsatsfylt spiller.  Vi hadde behov for en ny midtbanespiller og jeg har tro på at han kan være til hjelp.