Herrera om speidersystemet

En av Rafael Benitez sine mest betrodde menn, Paco Herrera, forklarer i dag hvordan man finner talenter som Jack Hobbs og Besian Idrizaj. John Owens glad for at U-18 slo tilbake.

Rafael Benitez har restrukturert Liverpools speidersystem etter at han kom til klubben. Sammen med Paco Herrera og Frank McParland, har han nå lagt grunnlaget for et system man håper skal tiltrekke de beste unge spillerne i verden. Denne sommeren har man for eksempel hentet inn hele 6 store talenter fra forskjellige verdenshjørner.

- Vi er på konstant utkikk etter de beste unge spillerne, og vi har hele verden som arbeidsfelt. En del av min rolle som sjefsspeider er å utarbeide en database med navn på de mest lovende spillerne i verden i dag, forteller Paco Herrera til liverpoolfc.tv.

- Vi holder et ekstra øye med utviklingen i resten av England, og komplementerer dermed arbeidet som blir gjort av folkene på akademiet. De konsentrerer seg nemlig om å finne de største talentene i Liverpools nærområde. Som dem konsentrerer vi oss om å finne spillere i aldersgruppen 16-18 år, men vi leter i et større område. Det er ingen lett oppgave, men det var slik vi fant for eksempel Jack Hobbs i Lincoln, avslører spanjolen.

- Vi har hatt tre-fire andre gutter her på prøve, og ved sesongslutt høster vi forhåpentligvis fruktene ved å signere dem. Nøkkelen er å oppdage disse spillerne før visse andre store klubber med mer penger gjør det. Det vil nemlig komplisere forhandlingene.

- Vi har frisket opp hele speidersystemet denne sesongen, og har folk strategisk plassert i de områdene vi antar at de største talentene vil bli produsert. Vi har jevnlige møter med alle våre speidere, som alle besitter ekspertise i det å oppdage talenter. De vet hva vi ser etter, slår han fast.

- Vi har et strukturert rapport-system hvor detaljer omkring spillernes egenskaper blir registrert. Av alle nye spillere kreves det en god karakter og målbevissthet. Vi vet hele tiden hvilke spillere våre speidere kikker på, og planlegger på sikt. Få dager etter at en speider har fått et oppdrag, vil vi ha en rapport fra han i hende. Etter at en spiller har blitt sett i aksjon tre ganger av tre ulike speidere, og vi sitter med tre positive rapporter, tar vi saken videre. Men det betyr ikke nødvendigvis at vi skriver kontrakt med den aktuelle spilleren. Enten vil Frank eller jeg selv da se han i aksjon selv. Dersom vi er enige med speiderne, anbefaler vi spilleren for Rafael Benitez. Da er det opp til han og Rick Parry om vi avslutter saken, eller kjøper spilleren, avslutter Herrera.

U-laget slo tilbake
Som vi nevnte i helgen, sikret Liverpool U-18 seg sin sjette seier på åtte kamper da de beseiret West Bromwich med sifrene 4-2 på lørdag, etter at de en stund lå under 2-1 i kampen.

Liverpool fikk en perfekt start på kampen, da Adam Hammill forserte inn i feltet, og nettet etter bare to minutter. Men ti minutter senere utlignet WBA, etter at de røde ga bort et unødvendig frispark. Mens keeper Dave Roberts dirigerte muren, satte Midlands-laget ballen i nota.

Jimmy Ryan hadde ingen god dag på jobben. Det var han som forærte WBA det uøndvendige frisparket, og ved 2-1 scoringen gjorde han en ny blemme. Denne gangen ved å miste ballen i en farlig posisjon i eget straffefelt. Midtbanespilleren rettet imidlertid opp noe av inntrykket, ved selv å sørge for utligningen til 2-2 like før pause. Han skar inn i straffefeltet, og gjorde et fint mål.

I andre omgang tok Liverpool over kommandoen i kampen, og tok ledelsen da James Frayne gikk på et løp som han avsluttet med å runde keeper og trille ballen i mål. Helt på tampen avgjorde så reserven Ray Putterill det hele, da han satte ballen i mål etter at skuddforsøk fra Adam Hammill og Ryan Wignall hadde blitt blokkert.

- Det var en fin seier og en god kamp fra vår side, men vi slapp inn et par lettkjøpte mål. Etter en god start på kampen, lot vi dem score alt for enkelt, noe jeg var skuffet over. Begge målene kom etter personlige feil fra vår side, slo trener John Owens fast.

- Vi spilte bra i resten av omgangen, og også i andre omgang. Så snart vi fikk utligningen, følte jeg meg temmelig sikker på at vi ville avgjøre det hele i andre omgang. Alt stemte for oss, og vi spilte god fotball. Det var godt å vinne igjen, og vi holder fortsatt et høyt nivå på våre prestasjoner, noe jeg forventer av denne gruppen, la han til.

Liverpools lag: Roberts; Holmes, Woods, Darby, Behan; Hammill, F Smith, Ryan, Burns (Putterill 65); Platt (Pringle 70), Frayne (Wignall 75). Ubrukte reserver: Barratt, Roberts.