Hodeskade for Riise da Norge ble utslått

John Arne Riise er høyst tvilsom til Liverpools kamp mot Portsmouth, etter at han fikk en stygg smell i hodet da Norge røk ut av VM for Tsjekkia. Liverpools spanske kvartett klare for Tyskland.

Stadionuret viste drøye 87 minutter da John Arne Riise gikk knallhardt inn i en hodeduell med den tsjekkiske backen Grygera. Sunnmøringen fikk en kraftig trøkk på siden av hodet, og ble liggende å vri seg med sterke smerter i flere minutter før han ble hjulpet i garderoben. Dermed er venstrebacken høyst usikker til Liverpools møte med Portsmouth på lørdag.

På toppen av det hele ble Riise belønnet med gult kort av dommer Graham Poll for den nevnte situasjonen. Et gult kort en groggy Riise neppe registrerte. Han ble nærmest slept over sidelinja, og umiddelbart byttet ut til fordel for Marius Johnsen.

Norge tapte kampen 1-0, men både Riise og det norske laget kan gå fra oppgjøret med hevet hodet, selv om man ikke får delta under VM i Tyskland til sommeren. Tsjekkia viste seg som et nummer for store, og vant fortjent 2-0 over to kamper. Eneste plasteret på såret for Riise blir dermed at han i alle fall får en lengre sommerferie enn ved siste korsvei!

Spania klare
Liverpools spanske kvartett har betydelig mer å juble for enn Riise, når de returnerer til Merseyside i morgen. Spania klarte 1-1 borte mot Slovakia, og er dermed klare for VM-turneringen etter 6-2 sammenlagt. Xabi Alonso spilte hele kampen i Bratislava, mens Fernando Morientes kom inn for Raul etter 65 minutter. Fem minutter senere utlignet spanjolene ved Villa, etter målgivende pasning fra nettopp Nando. Jose Reina og Luis Garcia ble sittende på den spanske innbytterbenken hele kampen.