Hvem er Robert Kraft?

Dette er trolig det store spørsmålet på alle Liverpoolfans sine lepper i dag. Vi presenterer her mannen som nå kan være på vei inn på eiersiden i klubben, og som også kan bidra til å finansiere et nytt stadion i Stanley Park.

Kraft-gruppen har spesialisert seg på papir og emballasje, i tillegg til investeringer i sports- og underholdningsindustrien. Gruppen kjøpte det amerikanske fotballaget New England Patriots for 172 millioner dollar i 1994, og eier også ”soccerlaget” New England Revolution.

Robert Kraft har faktisk blitt en av de mest innflytelsesrike personene i New Englands sportshistorie. Bare i 2002 kunne sportsfans i regionen glede seg over å ha vunnet Super Bowl, samtidig som ”soccerlaget”  spilte i finalen av MLS. I tillegg har Kraft finansiert fantastiske Gillette Stadium. Som eier og leder av New England Revolution, og eier av New England Patriots og Gillette Stadium, har Kraft vist en lojalitet til sportslivet i regionen det siste tiåret som savner sidestykke. Bare stadionanlegget alene kostet 325 millioner dollar.

Krafts interesse for den europeiske formen for fotball går langt tilbake. Han kjempet for at Boston/Foxboro skulle være en av arenaene i VM i USA i 1994, noe han lykkes med. Dette førte til en ny æra for fotballen i New England, og la grunnlaget for New England Revolution.

Den amerikanske formen for fotball har Robert Kraft hatt forkjærlighet for enda lengre. Han har vært sesongkortinnehaver hos New England Patriots siden 1971, og ble aleneeier i klubben i 1994. Klubbens fans kan i all hovedsak takke Kraft og hans penger for at klubben etter den tid har vunnet Super Bowl tre ganger. De har også Kraft å takke for at de har et flunkende nytt stadion.

Robert Kraft er oppvokst i Brookline, Massachusetts, og gikk på en lokal skole før han begynte på en akademisk utdanning ved Columbia University. Deretter tok han en mastergrad i forretningsadministrasjon ved Harvard School of Business.

Kraft begynte forretningskarrieren i et firma kalt the Rand-Whitney Group, Inc i Worcester, Massachusetts. Et firma han senere tok kontrollen over. I 1972 grunnla han International Forest Products, som satset på papirprodukter og emballasje, og som i dag opererer i 80 land rundt om i verden. Til sammen utgjør de to firmaene et av de største privateide selskapene i sin bransje i USA.

I løpet av de siste 30 årene har også Robert Kraft og kona Myra vært veldig aktive innen veldedighet. Blant annet har de bidratt sterkt innen kreft-saken, og har for eksempel etablert et blod-donor senter.

Kraft har et utmerket rykte som en dyktig og diskret forretningsmann, med stor erfaring innenfor markedsføring og oppbyggelse av merkenavn. I forretningskretser blir han på mange måter regnet som den rake motsetning til Manchester Uniteds Malcolm Glazier, noe som burde roe nervene til de som frykter et lignende scenario på Anfield som det man opplevde på Old Trafford.