Hvem velger Rafa på topp?

Liverpools manager har et luksusproblem før Anderlecht og kan velge og vrake mellom mange skadefrie spisser. Zenden mener toppformen nærmer seg. Fotballekspert utelukker Joaquin. FA annullerte rødt kort.

Rafa Benitez skal ha bekreftet at Harry Kewell blir å finne på benken i morgendagens bortekamp i Belgia. Med tre poeng mot Anderlecht har Liverpool en fot blant de siste 16 med to hjemmekamper og en bortekamp igjen å spiller etter morgendagens oppgjør.

Før kampen kan Rafa velge mellom fire skadefrie spisser og det skal bli spennende å se om han tørr å vrake formsterke Djibril Cissé for eventuelt å kjøre med en stor mann alene på topp. Fernando Morientes kom inn mot Blackburn, og kom seg til mange feite sjanser, er garantert interesser i å vise frem. Peter Crouch har fått mye spilletid uten å fått en pangstart i den røde trøya. Den engelske landslagsspilleren har ofte blitt brukt alene på topp frem til nå. Florent Sinama-Pongolle vil nok være mest aktuell til en kantplass på midtbanen. Tilbake i Liverpool er også Neil Mellor på bedringens vei og har trent med førstelaget i flere uker - selv om han enda ikke er helt kampklar enda.

- Jeg kan velge mellomforskjellige spisser i forskjellige kamper. - Det er bra sier Rafa før utreise. – Jeg er ikke en manager som starter med 11 spillere i august og holder på disse ut sesongen. Spillerne må overbevise meg at de ønsker å spille i alle kampene. Konkurranseinstinktet er alltid viktig.

Manageren er ikke tvil om at en Kewell i form vil hjelpe Crouch og Morientes. Steven Gerrard forblir hjemme på Merseyside for å lege skaden sin. Han er imidlertid allerede aktuell igjen til helgen kamp mot Fulham.

Zenden i form
Bolo Zenden var nær sin første scoring i helgen da han skjøt et frispark i tverrligger i første omgang. Nederlenderen mener formen nærmer seg og mener han spilt sin beste kamp for de røde så langt.

- Vi begynte i en 4-4-2 formasjon, men la om til 3-3-2-2 etter ganske kort tid. Det tillot meg å spille sentralt og å være en link opp mot spissene. Jeg liker å angripe og delta i det offensive spillet. Jeg kan også spille på kanten. Det er en posisjon hvor man av og til kan bli isolert og hvor man bli stående og vente på ballen. Når jeg ligger rett bak spissene på midten blir jeg mye mer involvert og det er lettere å vise seg frem.

Joaquin ikke til Liverpool
I hvert fall hvis man skal tro den spanske fotballeksperten Guillem Balaque. Alle vet at Liverpool jakter en kapasitet på høyrekanten når transfervinduet åpnes igjen. Spanjolen står på god fot med Liverpools manager og har akkurat sluppet en bok om Rafa på det engelske markedet. Balaque mener Rafa forteller sannheten når han sier de røde ikke er interessert i kantspilleren til Real Betis. – Dette er ikke et røykteppe slik det var i forbindelsen med Michael Owen. Joaquin er ikke en type som passer inn i Rafas ønskede struktur for laget, hevder eksperten videre. Han tror heller en type som Vincente ville passet Rafa – men at spilleren nok ikke får forlate Valencia. Avslutningsvis sier Guillem Balaque: - Se opp for spillere som går mot slutten av kontrakten sin – i for eksempel Ajax.

FA annullerte rødt kort
Blackburn har vunnet sin appell om å få det røde kortet til forsvarer Zurab Khizanishvili annullert. FA har i dag vurdert appellen, og gitt de blå-hvite medhold i at georgieren ikke burde ha vært utvist på Anfield, selv om han sparket ned Djibril Cisse med fri vei mot mål. Khizanishvili slipper dermed å sone suspensjon når Blackburn møter Birmingham til helgen.