Hvile skal gi ligasuksess

Liverpool nyter godt av spilleopphold. Harry Kewell rådet til å ta tre måneders pause. De røde har spansk stortalent i kikkerten. Mer trøbbel for El-Hadji Diouf.

Pause før hjemmekamper

Liverpool har dårlige erfaringer med å spille kamper etter harde cupoppgjør denne sesongen.  I ligaspillet har man kun vunnet to kamper etter spill i Champions League i midtuka før, nemlig hjemmekampene mot Charlton og Arsenal.  Hele seks av ni kamper er tapt etter deltakelse i Mesterligaen.

Exit fra FA-Cupen gjør at Rafael Benitez nå har en uke til forberedelser før hengekampen mot Blackburn på onsdag, som er den første av tre hjemmekamper i rekkefølge.  Neste søndag venter ikke minst det svært viktige møtet med naboen Everton på Anfield.  Manageren er glad for at man nå har litt tid før innspurten i ligaen:  - Pausen er bra for oss.  Det gir oss tid til å reflektere over den siste uken, og tenke på fremtiden.  Våre resultater viser at vi ikke har gjort det særlig bra da vi har spilt en helgekamp bare noen dager etter kamp i Champions League.  Det kan derfor kanskje være bra at vi ikke har en kamp denne weekenden og forhåpentligvis vil vi se frukter av dette i den neste kampen mot Blackburn på onsdag.

 

 

Fysioterapeut om Kewell

Skadesagaen om Harry Kewell skriver stadig nye kapitler, og manager Rafael Benitez har ikke lagt skjul på at han begynner å bli frustrert over at den talentfulle australieren aldri synes å bli frisk av sine plager.  Både ankel og lyske har plaget Harry i godt over et år.

En nederlandsk ”sportsfysioterapeut” ved navn Andre Van Alphen har nå kommet med en anbefaling til Kewell om at bør ta tre måneder uten fotballspill dersom han skal kunne komme tilbake for fullt igjen:  - Etter min mening bør man ha en forutbestemt behandlingsperiode slik at kroppen får tid på seg til å leges og komme seg.  Dette vil ta tre måneder før man er tilbake i topp form.  Det er umulig å bli frisk ved å spille fotball.

 

 

Linket til ung forsvarer

Velinformerte Liverpool Echo skriver at Rafa Benitez har 18-årige Sergio Ramos i kikkerten i sin søken etter å forsterke spillerstallen foran neste sesong.  Stortalentet er høyreback, men kan også spille i midtforsvaret.  Ramos er fast på Spanias U-21 landslag, men skal også være aktuell for seniortroppen.  Han er regnet som en av årsakene til at Sevilla har en meget bra sesong i Primera Division og kjemper om en plass blant de fire første og spill i Champions League til neste sesong.  Den spennende forsvareren er en meget ettersøkt spiller og skal ha en prislapp på minst £10M.

 

 

Diouf så rødt igjen

El-Hadji Diouf ble utvist etter bare åtte minutter da Bolton i går ble slått ut av FA-Cupen med 0-1 mot Arsenal.  Det betyr ny suspensjon og overskrifter for afrikaneren, etter at han veivet til keeper Jens Lehmann med hånda.  Diouf er på utlån fra Liverpool til Bolton hele denne sesongen, og på Anfield har man ikke lagt skjul på at problembarnet er til salgs for den rette prisen.