Hyypiä ble vraket

Rafael Benitez bekrefter at Sami Hyypiä ikke var syk eller skadet. Finnen ble rett og slett satt ut av laget mot Blackburn. Eller hvilt, som er den moderne betegnelsen. Korrekt rødt, mente Rafa. Dommertabbe, raste Hughes.

Sami Hyypiä var verken syk aller skadet i går. Han ble rett og slett droppet fra laget av taktiske årsaker. Det kunne Rafael Benitez bekrefte etter gårsdagens oppgjør mot Blackburn. Finnen satt på tribunen sammen med Steven Gerrard, trolig med tanke på at han skal være frisk og rask til Champions League-kampen mot Anderlecht på onsdag.

- Sami Hyypiä er ikke skadet. Det var jeg som plukket laget på denne måten denne gangen. Han hadde ingen problemer med å akseptere min avgjørelse, bekreftet Benitez.

Spanjolen var henrykt over at Djibril Cisse kom på scoringslista igjen, og håndtrykket mellom duoen da Cisse feiret scoringen må ha vært et skudd for baugen for tabloidpressen, som har prøvd å framstille forholdet mellom spiller og manager som anstrengt.

- Får du målsjanser må du også tro du kan score mål. Det var godt for Cisse og laget at han kom på scoringslista, og jeg håper han kan score flere mål for oss fremover. Det finnes ingen problemer oss i mellom, og vi har snakket sammen om situasjonen. Han forstår mine disposisjoner, slår Benitez fast.

- Det er alltid viktig for en spiss å gjøre mål. Folk har pratet mye om det som har vært sagt om Cisse denne uka, og han er nå glad for å ha gjort et mål. Vi tok hverandre i hånda etter scoringen, fordi Cisse er en profesjonell spiller. Vi er begge profesjonelle. Han fikk sin sjanse i dag.

- Vi prøvde å fortsette i samme gata som før, ved å spille bra pasningsfotball, vinne andreballene og vinne frispark i farlige posisjoner. Det spiller ingen rolle om du scorer i første eller i siste minutt, så lenge du vinner.

- Det er ikke uvanlig å skape så mange sjanser som vi gjorde mot ti mann. Vi gjorde bare ett mål, men om kampen hadde sluttet 3-0 til oss hadde det gitt et riktigere bildet av vårt spill mot ti mann.

Korrekt med rødt
Liverpool-manageren mente også at dommer Mark Halsey handlet helt korrekt når han viste det røde kortet til Blackburn-stopper Khizanishvili, etter at georgianeren felte Cisse på full fart mot mål som bakerste forsvarer.

- Han var bakerste mann. Jeg vet ikke om det skulle ha vært straffespark. Linjemannen var bedre plassert enn meg, men han var utvilsomt bakerste mann.

Rasende Hughes
En som ikke var enig i det, var Blackburn-manager Mark Hughes. Han var rasende på dommer Mark Halsey, etter at han sendte Khizanishvili i garderoben etter en drøy halvtime, og mente at det forandret kampen fullstendig.

- Jeg vil se på situasjonen på video, fordi den forandret kampen. Etter at han først dømte straffe, fortalte dommeren til mine spillere at det trolig ville bli gitt et gult kort. Men linjemannen kalte dommeren til seg, og fortalte at forseelsen var utenfor 16-meteren, og da ga han rødt kort. Ville han ha gitt rødt kort om han hadde holdt fast på avgjørelsen om å dømme straffe, eller forandret han mening fordi hendelsen skjedde utenfor feltet? Etter min mening var det ikke felling som bakerste mann, fordi Cisse løp bort fra mål. Det var også andre spillere på vei tilbake, uttaler Hughes, og må da ha sett en helt annen kamp og situasjon enn alle andre!

- Vi jobbet virkelig hardt i lange perioder, med bare ti mann på banen. Men dommeren gjorde en feil, som gjorde situasjonen vanskelig for oss. Vi prøvde å komme oss gjennom kampen uten å slippe inn mål etter det. Jeg synes for mange av dommerens avgjørelser påvirket utfallet av kampen, klaget han videre.

-  Vi startet kampen best, og var det dominerende laget frem til utvisningen. Etter den syntes jeg vi spilte utmerket, og holdt stand lenge.  Etter scoringen måtte Liverpool forsvare seg for å holde på ledelsen, og det viste at vi gikk for et resultat. Formen vår er utmerket, og jeg er overbevist om at vi hadde vunnet lett om vi ikke hadde blitt redusert til ti mann.

- Jeg følte at den eneste måten vi kunne tape kampen på var ved en dødballsituasjon. Liverpool skapte ingenting i åpent spill, men vi fryktet hele tiden at de skulle få frispark like utenfor 16-meteren. Det skjedde, men det var ikke mine spilleres feil at vi tapte denne kampen.

Hughes hintet til og med om at Blackburn vil appellere mot utvisnngen av Khizanishvili.

- Vi føler vi har en god sak, da det der aldri var noen forseelse som skulle ha vært belønnet med rødt kort. Jeg håper at dommeren vil se på situasjonen på nytt, og komme til samme konklusjon som meg. Jeg er skuffet på vegner av mine spillere. De jobbet hardt, og måtte bite i seg en feil dommeravgjørelse, avsluttet en bitter Hughes.