Hyypiä mot 53 kamper på rad i Europa

Sami Hyypiä er trolig tilbake i forsvarsrekka mot Anderlecht. Den finske klippen har vært urokkelig i Europa siden 2001. Zenden håper å beholde plassen. Cissé i ferd med å finnen tonen med Crouch.

Sami Hyypiä har en statistikk han ikke vil at skal bli ødelagt, når Liverpool gjester Anderlecht på onsdag. Skal han klare det, må han imidlertid inn på laget igjen etter å ha blitt vraket mot Blackburn. Finnen har nemlig spilt samtlige minutter i de siste 52 kampene Liverpool har spilt i de europeiske turneringene. Siden oktober 2001 står midtstopperen bokført med 78,5 timer med uavbrutt europeisk toppfotball. Eller 4 740 minutter for å være pinlig nøyaktig.

Årsaken til at Hyypiä ikke spilte mot Blackburn, skal være at Rafael Benitez ønsket å gi han en pause til å ta seg inn igjen etter de to tette landskampene han spilte for Finland nylig. Han ble med andre ord hvilt. Det er således ventet at partnerskapet med Jamie Carragher gjenopptas i Belgia onsdag kveld.

Zenden håper på to på rad
En annen kar som håper å starte kampen i Brüssel er Boudewijn Zenden. Det er ikke ofte han har fått starte to kamper på rad etter at han kom til Anfield, men selv følte han at han gjorde sin beste kamp i den røde drakta på lørdag, og nederlenderen håper dermed på fornyet tillit.

- Jeg var veldig nær ved å få min første scoring for Liverpool da jeg skjøt et frispark i tverrliggeren. Nå kan jeg nesten ikke vente på at så skal skje. Jeg har aldri vært nærmere enn på lørdag, slår Zenden fast.

- Det var flott å være involvert igjen. Mot Chelsea var jeg på benken i en kamp, men ikke en gang det i den andre. Så nå var jeg glad for å være tilbake på laget. Jeg syntes jeg gjorde en bra kamp, legger han til.

- Kanskje var dette min beste kamp for Liverpool så langt. Det er ikke alltid like lett når du går ut og inn av laget, men det er slik manageren vil ha det, og da må jeg tilpasse meg. Vi skal konkurrere i fire turneringer, så han ønsker å holde alle skadefrie og i form, sier Zenden til Liverpool Echo i dag.

- Vi bestemte oss for å starte kampen i en 4-4-2 formasjon, men etter noen få minutter endret vi denne til 3-3-2-2. Dermed fikk jeg spille sentralt og støtte spissene, og jeg syntes jeg fikk skapt en del trøbbel for Blackburn. Jeg liker en slik rolle, fordi jeg er en offensiv spiller som liker å være med fremover på banen, legger han til.

- Jeg kan også spille på vingen, men noen ganger blir du litt for isolert der ute, og du må vente mye på å få ballen. Når du får spille i midten, blir du mer involvert, og får vist deg frem mer, fordi du ser mye mer til ballen.

Fire av Liverpools fem mål i Premier League denne sesongen har kommet som en følge av dødballsituasjoner, men Zenden er sikker på at mål fra åpent spill snart vil komme også.

- Vi skaper mye uten å få uttelling. Det hadde vært et større problem om vi ikke hadde skapt målsjanser. Dersom du blir helt avhengig av dødballsituasjoner for å score, er det et problem. Men i moderne fotball vil uansett mange mål komme nettopp fra dødballer. Vi skaper imidlertid mange sjanser, og jeg føler meg trygg på at vi scorer mål fra åpent spill igjen snart. Men mål er mål, uansett hvordan de kommer. Det vi ønsker er jo tre poeng, selv om det er flott for supporterne om vi gjør flere mål i hver kamp.

Zenden stod bak pasningen som førte til utvisningen av Khizanishvili, og han var glad for at Cissé fant veien til nettmaskene til slutt, slik at man fikk lettet noe på presset som spillerne har følt.

- Når det er en pause i Premier League på grunn av landslagsspill, blir mye sagt og skrevet i avisene. Derfor var det godt for Djibril Cissé å få en scoring, avslutter Zenden.



- Partnerskapet med Crouch begynner å fungere
Djibril Cissé selv, mener at hans partnerskap med Peter Crouch nå begynner å bli mer stabilt.

- Jeg synes samspillet med Peter Crouch begynner å bli bra. Vi har nå begynt å lære en del om hverandre, uttaler Cissé til Liverpool Echo i dag.

Både Cissé og Crouch har opplevd en del kritikk den seneste tiden, og begge jobber for å etablere seg i sin nye klubb.

- Jeg har ikke snakket med Peter om kritikken han har måttet tåle. Han vil tåle den. Han er en god spiller, med mange kvaliteter. Han må bevare troen på seg selv, og ikke høre på kritikerne. Da skulle det gå greit for han, mener franskmannen.