Hyypiä når 300 kamper i ”rødt”

Hyypiä kan få sin 300. kamp for Liverpool i dag. Smicer føler seg ønsket av Rafa. Ligacupfinalen direkte på TV3. Benitez hyller Carragher. Riise med rasismearmbånd. Macca og Aldo i veldedighetskamp.

Sami Hyypiä vil spille sin 300. kamp for Liverpool hvis han kommer på banen på St Andrews i dag. Etter overgangen fra nederlandske Willem II i mai 1999, debuterte han i sesongåpningen 99/00 mot Sheffield Wednesday. Av de 299 kampene for Liverpool har han spilt 210 ganger i Premier League, 29 i Champions League, 25 i UEFA-cupen, 18 i FA-cupen, 14 i Ligacupen, 2 i Charity Shield samt 1 i europeisk Super Cup. På fem og et halvt år i klubben har han kun gått glipp av 19 førstelagskamper. Han har scoret 22 mål fordelt på 16 mål i Premier League, 3 i Champions League, 2 i UEFA.cupen og 1 i Worthington Cup. På disse kampene har han kun pådratt seg 12 gule kort og ett rødt.

 

Smicer føler seg ønsket av Rafa

Med Luis Garcia suspendert kan det gå mot Vladimir Smicers første start under Rafael Benitez. Tsjekkeren er på vei tilbake etter en kneoperasjon i sommer, og var innbytter både mot Charlton og Fulham. 31-åringen føler seg ønsket av den nye manageren.

- Det var en stor overraskelse for meg da manageren tok meg ut som innbytter mot Charlton, men det er et godt tegn. Hvis manageren gjør så når man har vært ute i lang tid, så antyder det at han har tro på deg. Han har gitt meg sjansen direkte. Det får en til å tro at han ønsker deg i klubben. Det er alltid viktig å føle at man får slik tillit av manageren. Jeg kan ikke være sikker på å starte i dag. Jeg vet ikke før jeg er utpå der om jeg kan spille 45, 60 eller 90 minutter. Det er alltid vanskelig å si, men hvis manageren bestemmer seg for å bruke meg, så er jeg klar.

Smicers kontrakt går ut etter sesongen, og har derfor kun få måneder igjen til å overbevise Benitez om å få en forlengelse av avtalen.

 

Birmingham-Liverpool har avspark kl. 16.00 og går direkte på Canal+. Men du vil også få direkte oppdatering samt hurtige rapporter og spillervurdering her på liverpool.no.  Hvis du vil ha lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon, taster du LFC LIVE START til 2180. Allerede kl. 13.45 spilles Everton-Chelsea, også den vises på Canal+. 

 

Ligacupfinale på TV3

Norsk TV3 viser Carling Cup-finalen direkte fra Millennium Stadium i Cardiff søndag 27.februar. Sendestart er satt til kl. 15.30, en halvtime før avspark. Viasat Sport 1 Norge/Sverige og dansk 3+ har også live-overføring.

 

Rafa hyller Carra

Jamie Carragher har kanskje vært Liverpools mest stabile spiller denne sesongen, og imponerte på stopperplass for England mot Nederland i midtuka. Rafael Benitez oppsummerer spillerens sesong på følgende måte.

- Jamie har spilt veldig godt denne sesongen, og vi vet at han er en veldig viktig spiller for oss. For meg er han den beste midtstopperen i England i øyeblikket. Han har den mentaliteten alle managere ønsker fra spillerne sine. Han viser fremgang hele tiden, og han lærer nå mer av det taktiske. Hans anvendelighet er en annen god egenskap. Han kan bruke begge ben og spille på begge sider i midtforsvaret, så vel som på begge backene.

 

Riise med rasismearmbånd

Fotballen har vært skjemmet av en rekke rasistiske episoder. Arsenals Thierry Henry går til kamp mot rasismen, og han har han nå fått med seg John Arne Riise. Arsenal-stjernen har laget et armbånd, bestående av et sort og et hvitt, som er flettet sammen. Dette armbåndet spiller store deler av fotballstjernene med nå - også John Arne Riise.

- Det lå på alle plassene til alle Premier League-spillerne i garderoben, og det er helt naturlig for meg å bruke det. Rasisme er en uting, sier Riise til Aftenposten.

Riise brukte dette armbåndet i forrige helgs Premier League-kamp, samt i landslagskampen mot Malta sist onsdag.

 

Macca og Aldo i veldedighetskamp

Førstkommende tirsdag deltar noen av verdens beste spillere, deriblant Steven Gerrard, i en veldedighetskamp på Nou Camp til inntekt for tsunami-ofrene. Nå har også tidligere storspillere sagt ja til å spille i en tilsvarende kamp i Jakarta, Indonesia, 28.februar. De to tidligere Liverpool-spillerne Gary McAllister og John Aldridge forventes å være blant de 18 på verdenslaget, sammen med Ruud Gullitt, Peter Shilton, Jean Tigana og Laurent Blanc