Idrizaj trives i Liverpool

Besian Idrizaj forteller til et østerrisk nyhetsbyrå at han har funnet seg godt til rette i Liverpool. Owen om medaljen han gikk glipp av.

Besian Idrizaj har denne uken blitt intervjuet om livet i Liverpool av et østerrisk nyhetsbyrå. Der snakker han blant annet om drømmen som ble virkelighet.

- Treningene er fantastiske. Jeg trener sammen med alle stjernene, og det har gått greit å bli en del av spillergruppa. Alle har hjulpet meg, og gitt meg inntrykk av at det er her jeg hører hjemme.

Østerrikeren trekker frem Dietmar Hamann, Boudewijn Zenden, Steven Gerrard og ikke minst Peter Crouch som sine beste venner i klubben.

- Peter Crouch har blitt en virkelig nær venn, og Rafael Benitez er en perfekt manager. Jeg trodde livet i en Premier League-klubb skulle bli knallhardt, men det har vært moro hele veien, forteller han.

Idrizaj bor ennå sammen med en vertsfamilie, familien Callagher, sammen med Godwin Antwi. Han er glad over å slippe å bo alene på et hotell.

- Liverpool er en fin by, selv om det er noen strøk man bør holde seg unna, slår den unge østerrikeren fast.

U-21 spilleren har så langt måttet nøye seg med spill for reservelaget, men virker foreløpig fornøyd med det.

- Jeg spilte nylig mot reservelaget til Bolton, og møtte da spillere som Nakata og Borgetti. Både tempo og aggressivitet er helt utrolig i disse kampene, sier han.

Idrizaj mener han klarer seg godt på treningene, men ser likevel ingen mulighet til å slå igjennom umiddelbart.

- Jeg har to år på meg til å vise at jeg duger på dette nivået, avslutter han.

Owen om Champions League-medaljen som gikk fløyten
I forbindelse med denne ukens landslagssamling har tidligere Liverpool-spiss Michael Owen endelig lettet på sløret vedrørende Champions League-medaljen han gikk glipp av, som en følge av at han forlot Liverpool til fordel for Real Madrid i fjor sommer. Han er selvsagt skuffet over at han gikk glipp av Istanbul-triumfen, men påpeker at ting kunne ha blitt helt annerledes for Liverpool om han hadde blitt i klubben.

- Jeg er av typen som tror at ting er ment å skje, og dersom jeg hadde fortsatt i Liverpool i fjor, hadde de kanskje gjort flere mål i enkelte kamper, men kanskje færre i andre. Kanskje hadde de da blitt slått ut av Champions League før finalen. Det som skjedde, ville ikke ha skjedd på den måten om jeg hadde vært i klubben. De ville ikke hatt Xabi Alonso og Luis Garcia om jeg ikke hadde dratt, og da ville de kanskje aldri ha nådd finalen, resonnerer Newcastle-spissen.

- På den annen side ser du alle kompisene dine som du har spilt sammen med så lenge vinne en slik triumf, og du tenker; er det ikke typisk at slikt skjer akkurat det året jeg forlot klubben. De gjorde det mye dårligere i ligaen enn mens jeg var i klubben, men mye bedre i Europa, konstaterer han.

- Du kan tenke at slikt er typisk, men jeg antar det var ment å være slik. Når jeg snakket med familien min i England, sa de at jeg skulle ha vært i Liverpool nå. Jeg ville ha elsket å være det. Hvem ville ikke det? Men livet går videre, avslutter Owen.