Ingen store forandringer på laget

Rafael Benitez har i dag bekreftet at han ikke kommer til å gjøre store forandringer på laget til kampen mot Aston Villa. David O'Leary svinger øksen, og må klare seg uten Patrik Berger.

Rafael Benitez gjorde det klart på dagens pressekonferanse at han ikke akter å gjøre store forandringene på laget til morgendagens møte med Aston Villa. De røde gjorde hele 26 forandringer på laget i løpet av de åtte første ligakampene. Det er en forandring mer enn Chelsea, som har spilt to kamper mer.

- Jeg gjorde ikke store forandringene fra kampen mot West Ham til den mot Anderlecht. Bare en spiller var skiftet ut, slår Benitez fast i dag.

- Jeg tror spillerne jeg har valgt de to siste kampene ser at det er en mulighet for dem til å beholde plassen på laget dersom de spiller bra. Jeg var sikker på at vi ville spille bra mot Anderlecht, fordi jeg følte en forandring i selvtilliten til spillerne etter West Ham-kampen. Jeg kunne se at de likte måten de spilte på, og hele holdningen virket annerledes, legger han til.

- Ettersom om folk hele tiden fokuserer på forandringer i laget, bør det også nevnes at kampen mot Anderlecht var kun andre gang etter at jeg kom til klubben at jeg hadde alle mine spillere skadefrie samtidig. Det var ingen i behandlingsrommet. Det utgjør en meget stor forskjell for oss. For det første hjelper det på konkurransen spillerne i mellom. Det betyr at når jeg velger laget nå, vet spillerne også at de må levere varene, eller så vil de bli skiftet ut. Dersom noen ikke spiller bra, har jeg flere spillere som venter på å få en kamp.

- Årsaken til at jeg har gjort så mange forandringer på laget tidligere, er at vi ikke har hatt noe annet valg. Vi har hatt store skadeproblemer. Med alle våre beste spillere skadefrie, vil det bli færre endringer, dersom spillerne leverer varene.

- Men jeg må være sikker på spillerne har den energien som kreves fra kamp til kamp. De må være i så bra form som mulig. Ettersom spillerne som spilte mot West Ham gjorde det bra, mente jeg at det var rett å bruke disse også mot Anderlecht. Jeg gjorde bare en forandring, og vi spilte bra igjen. Det gir meg en grunn til å ikke forandre på laget. Men jeg vil se den siste treningen an, før jeg velger laget mot Aston Villa.

- En annen faktor som spiller inn, er at vi nå er involvert i en turnering mindre, og dermed får mer tid til å forberede spillerne. Det vil være til hjelp. Dersom du leder en kamp klart, kan du spare spillere i deler av kampen. Det var derfor jeg tok Steven Gerrard av banen mot Anderlecht. Vi hadde allerede vunnet. Det er slike situasjoner jeg foretrekker.

- En uke kan utgjøre en stor forskjell i fotball. Vi hadde en dårlig uke i forrige uke, mens denne uken har vi hatt en god uke. Nå er det viktig for oss å fortsette og gjøre det samme som vi har gjort i våre to siste kamper. De største forandringene har kommet i spillestil og trygghet på oss selv. Vi har prøvd å gjøre de rette tingene i andre kamper også, men har ikke klart det. Men mot Anderlecht og West Ham fungerte det. Nå håper jeg vi kan spille like bra mot Aston Villa, sier Benitez.

Tror Crouch vil score snart
Manageren gjentok for øvrig at han fortsatt er godt fornøyd med Peter Crouch, og at han tror spissen snart vil score mål. Rafa nektet imidlertid å avsløre om den tidligere Villa-spissen vil beholde sin plass i startoppstillingen til møtet med gamle kjente.

- Selvsagt ønsker jeg at han scoret snart, men jeg er fornøyd med hvordan han har spilt og jeg vil støtte han. Jeg analyserte statistikken fra kampene våre her om dagen, og den viser at han sjelden mister ballen. Han gir oss et alternativ, og det er hans jobb for laget som er mest viktig. Det er alltid vanskelig for en spiss når han ikke scorer mål, men Peters selvtillit er okay, og jeg vet han vil score snart.

O’Leary dropper duo
Birmingham-pressen skriver at Aston Villa-manager David O’Leary kommer til å droppe sidebacken Jlloyd Samuel og keeper Stuart Taylor etter tabbene til duoen i kampen mot Manchester City på mandag. Han kommer imidlertid til å gi ny tillit til stopperne Olof Mellberg og Liam Ridgewell, som heller ikke imponerte på City of Manchester Stadium.

Lokalpressen i Birmingham skriver også at Milan Baros vil erstatte Luke Moore i startoppstillingen, og dermed bli Kevin Phillips sin partner på topp. Dette blir første gangen denne spissduoen spiller sammen. Thomas Sørensen er ventet å vokte buret i stedet for Taylor, mens Gareth Barry vil erstatte Samuel på venstrebacken. Det spås også at Eirik Bakke vil starte kampen på midtbanen sammen med Gavin McCann, mens Steven Davis og James Milner trolig vil bekle flankene.

Kampen i morgen er for øvrig O’Learys kamp nummer 100 som Villa-manager.

Berger definitivt ute
En mann som nå helt sikkert ikke blir involvert i morgen, er den tidligere Liverpool-spilleren Patrik Berger. Han ble operert for meniskskaden han pådro seg i Manchester ved et sykehus i Sheffield i går, og vil være uaktuell i flere uker fremover.

Villa vil også savne Wilfred Bouma (lårstrekk) og Aaron Hughes (brokk).

- Det er alltid tøft å møte Liverpool, selv når de ikke spiller bra. Uansett hvilket lag de sender på banen, vil de ha klassespillere tilgjengelig. De har en sterk tropp. De er en stor klubb med store ressurser. De har brukt mye penger, og vi vet hvor gode de er, sier O’Leary før kampen.

- Steven Gerrard er den beste midtbanespilleren som finnes. Når han er skadefri og i form finner du ingen bedre i Premier League. Liverpool er et helt annet lag med han i form, legger han til.