Jerzy Dudek best da reservene tapte

Liverpools unge reservelag tapte 0-3 mot Blackburns reservelag. Flere spillere fikk sine debuter. Michel Platini tror på Steven Gerrard.

Med sifrene 0-3 høres det kanskje ikke sånn ut, men keeper Jerzy Dudek var faktisk banens beste da Liverpools reservelag tapte for Blackburn-reservene på Racecourse Ground i kveld.

Det unge Liverpool-laget besto blant andre av U18-spillerne Michael Nardiello (spiss) og Charlie Barnett (ving), som gjorde sine debuter for reservelaget.

I tillegg fikk også den 16 år gamle James Tunnicliffe spille de siste 45 minuttene. Forsvareren fra Stockport City prøvespiller for tiden i Liverpool.

På motlaget var tidligere Liverpool-spiller David Thompson et stadig uromoment for bortelaget, som kom best i gang.

Likevel var det de røde som fikk den første store sjansen, på dødball ved frisparkspesialist David Mannix i det 24. spilleminutt.

Men to minutter seinere scoret Blackburn. Fem minutter før pause la de på til 0-2, og noen minutter før slutt ble ledelsen økt til 0-3.

I mellomtiden hadde Jerzy Dudek gjorde flere gode redninger som hindret at resultatet ble enda styggere til slutt. I det 66. spilleminutt gjorde han for eksempel en fantastisk redning på et skudd fra David Thompson.

Lagene
Liverpool Reserves: Dudek, Antwi (Tunnicliffe 45.), Smith, Roque, O'Donnell, Hobbs, Barnett (Platt 71.), Peltier, Calliste, Mannix og Nardiello (Barratt 45.). Ubenyttede reserver: Woods og Willis.

Blackburn Rovers Reserves: Drench, Kane, Gresko, Stopforth, Nolan (Barr 37.), Taylor, Welch, Thompson, Johnson, Harkins og Peter.

Tror på Steven Gerrard
Nylig ble magasinet France Footballs kandidater til Gullballen offentliggjort, og Liverpools Jamie Carragher, Luis Garcia og Steven Gerrard er blant de 50 nominerte.

Den levende Juventus- og Frankrike-legenden Michael Platini holder en knapp på at den sist nevnte av dem, Steven Gerrard, stikker av med hele stasen.

- Han er blitt et symbol på mirakelet i Istanbul, begrunner Platini overfor avisa La Stampa.

Ifølge ham vil Ronaldinho og Thierry Henry blir Gerrards argeste konkurrenter i kampen om Ballon d'Or.