Josemi trives som midtstopper

Josemi ser ikke svart på en rolle som midtstopper. Rafa ber om mindre fiksfakserier fra Garcia. Hyypiä roser samarbeidet med Reina. Riise akter å kjempe seg inn på laget igjen.

Josemi omskoleres
Liverpool ser ut til å stange hodet mot veggen i jakten på en ny midtstopper, og Rafael Benitez antydet i går at han kommer til å bruke Josemi som back-up midtstopper denne sesongen. Spanjolen selv lover da også at Liverpools supportere vil få se merkbare forbedringer i hans spill denne sesongen, og ser ikke svart på å alternere mellom høyrebackplassen og en mer sentral posisjon i forsvarsrekka.

- Jeg hadde problemer i min første sesong her, men jeg føler at ting går bedre nå. Jeg er veldig fornøyd nå, ikke bare med fotballen, men også med livet utenfor banen. Min kone skal snart føde, og vi føler nå at vi har slått mer rot i området. Jeg føler jeg har mye å se frem til, og jeg er veldig positiv med tanke på den kommende sesongen, forteller Josemi.

- Det er ikke alltid lett når du kommer til et nytt land, og det kan ta tid å bli vant til de nye omgivelsene. Når du har funnet deg til rette, vil det også bli morsommere å spille fotball, legger han til.

- Ting har forbedret seg litt om senn, og det hjelper meg utvilsomt å være del av et bra lag, og jobbe sammen med en manager og trenere som alltid har vært reale mot meg, og som hele tiden har hjulpet meg på dårlige dager. De er fornøyde med meg, og har alltid fortalt meg at jeg skal ha tro på meg selv. Slikt gir selvtillit, sier høyrebacken.

- Det vil nok bli vanskelig for meg å spille meg til fast plass på førstelaget, men jeg skal jobbe hardt, og da vet jeg at jeg vil få mine sjanser. Det var mye snakk om at jeg skulle returnere til Spania i sommer, men det var aldri min intensjon. Jeg ønsket å bli her og vise at jeg kan bli en viktig spiller for Liverpool. Mitt største ønske for sesongen er å unngå skader, for jeg føler at skadene var årsaken til alle mine problemer i fjor. Frem til jeg ble skadet, gikk ting bra.

- Dersom jeg blir brukt mer som midtstopper, er jeg bare glad til. Jeg elsker å takle, og det er hva jeg er best på. I min siste sesong for Malaga spilte jeg midtstopper, ikke høyreback, så det blir ingen vanskelig omstilling for meg. Faktum er at jeg trives svært godt i midtstopperrollen, avslutter 25-åringen.

Rafa ber om mindre fiksfakserier fra Garcia
Rafael Benitez sier i dag at Luis Garcia må lære seg å rasjonere med sine fancy triks på fotballbanen om han skal bli en suksess i engelsk fotball, men manageren ønsker heller ikke å legge bånd på den tekniske spanjolens naturlige spill. Han er likevel klar over at enkelte Liverpool-supportere er frustrerte over at vesle Luis ofte mister ballen for lett, etter at en flikk eller et hælspark har mislykkes.

- Dette er et problem som Luis har, og som jeg har snakket med han om. Han liker å prøve overraskende ting, og jeg vet at supporterne ikke alltid er like glade for det når han mislykkes. Han har sin egen stil og er veldig talentfull, men han må lære seg at det er en plass og en tid for noen av tingene han gjør ute på banen. Han må så raskt som mulig lære seg når det er riktig å prøve på noe uvanlig, og når det er riktig å spille på det sikre slik at han ikke risikerer å miste ballen, slår Liverpool-manageren fast.

- Jeg tror han hørte tilskuerne mot CSKA Sofia, og jeg tror han begynner å forstå at det hjelper ikke hvor god du er, du er simpelthen nødt til å bruke kvalitetene dine til rett tid og på rett sted.

- Alle som har sett han i aksjon vet at han har talentet som skal til for å lykkes i Premier League. Men av og til prøver han på vanskelige ting til feil tid og på feil sted. Nøkkelen ligger i at han er intelligent i tillegg til å være talentfull, så dette er noe vi vil være i stand til å lære han, avslutter Benitez.

Hyypiä med klokketro på Reina
Sami Hyypiä slår fast at Liverpools nye målvakt, Jose Reina, begynner å få sving på de engelske glosene, og finnen avslører at keeperen holder forsvarsrekka på tå hev. Samarbeidet med forsvarerne begynner nå å fungere optimalt, skal man tro den lysluggede midtstopperen.

- Når han først kom hit, kunne han ikke et ord engelsk. Men han lærer svært raskt. Han er en god keeper, som tar ansvar i feltet og kommuniserer mye med oss forsvarere, noe som alltid er et godt tegn. Han har ikke hatt mye å gjøre i kampene vi har spilt så langt, men vi har fungert bra som et lag og har hindret motstanderne i å skape særlig mange sjanser.

- Han er veldig god til å bokse ballen, og på trening har han bokset den utrolig langt. Av og til over midtstreken, forteller finnen.

Riise vil kjempe for plassen sin
John Arne Riise sier til liverpoolfc.tv i dag at han akter å kjempe seg tilbake i startelleveren til Rafael Benitez. Etter å ha spilt nærmest i alle kamper i fjor, har han fått hardere konkurranse om plassene på venstresiden denne sesongen. Stephen Warnock og Djimi Traore er habile alternativer på venstrebacken, og Boudewijn Zenden har lagt beslag på venstrekanten av midtbanen. Men sunnmøringen vil ikke gi fra seg plassen sin uten sverdslag, og håper at den berømte venstreslegga skal skyte han inn på laget igjen.

- Jeg skal prøve å få sendt avgårde så mange skudd på mål som mulig denne sesongen. Det er en viktig del av mitt spill. Jeg vet jeg vil få det tøffere denne sesongen, av den enkle grunn at vi har en sterkere tropp. Noen av oss vil måtte slite benken i enkelte kamper, men det bekymrer meg ikke. Jeg er veldig fornøyd med situasjonen min i Liverpool, og du må innfinne deg med en benketilværelse i perioder i en klubb som denne. Når man står overfor 60 kamper i løpet av en sesong, kan ingen forvente å spille hver uke, sier han.

Jeg har hatt noen gode sesonger her nå, hvor jeg har spilt utrolig mange kamper. Det blir kanskje annerledes i år, men så lenge jeg jobber hardt, og viser hva jeg kan på trening, så skal jeg ta vare på de sjansene jeg får i kamp. Jeg er sikker på at jeg får et godt år, avslutter sunnmøringen.