Jubelkvelden

De skrek, gråt, kledde av seg, og skrek igjen. Her er noen av reaksjonene etter at Liverpool, mot de fleste odds, greide å ta seg til finalen i Champions League.

Steven Gerrard

- Dette er den beste kvelden i mitt liv, med millioner av mil.  Stadion ristet allerede da vi kom ut til oppvarming 50 minutter før kampstart.  Jeg har aldri opplevd noe lignende.  Til slutt hadde jeg mest lyst til bare å hoppe opp på tribunen og delta i feiringen sammen med fansen.  De er de overlegent beste i landet og jeg bare håper at vi vil trives like mye under finalen som de gjorde denne kvelden.

- Jeg har vanskelig for å la det synke inn.  Det vil bli det stolteste øyeblikk i min karriere da jeg leder disse utrolige menn ut i Istanbul.  Det er første gang på fem forsøk denne sesongen at vi slår ligamesterne, men det var verdt å vente på.

 

Rafael Benitez

- Jeg ønsker å takke spillerne og supporterne, fordi dette ble en helt spesiell kveld for oss.  Spillerne hopper opp og ned i garderoben og du behøver å ta vare på slike øyeblikk.  Jeg har bestandig visst at vi hadde de beste supporterne i England, men vi har de beste i Europa for ikke å si verden.

- Vi spilte i et høyt tempo og fikk et tidlig mål.  Jeg synes det skulle ha vært et straffespark og et rødt kort til keeperen, men Luis scoret.  Vi satte press på dem, men i 2.omgang var det vi som ble presset og vi forsvarte oss glimrende.  Det eneste problemet etter pause var at vi ikke greide å holde på ballen.  Cissé og Kewell ble satt inn for å gjøre det, og de arbeidet hardt for oss.

- Jeg ønsker ikke å fremheve enkeltspillere, siden hele laget var fantastisk, men Dietmar Hamann hadde ikke spilt på to måneder og gjorde det meget bra.  Vi forsvarte oss godt og Carra og Sami klarerte returballene.

- Jeg er så stolt av mine spillere.  Nå er vi i finalen i Champions League og vi har muligheten til å vinne enda et trofé for denne klubben.

 

Jamie Carragher

- Denne klubben er blitt bygget på bakgrunn av kvelder som denne.  De er blitt tatt vekk fra oss de siste årene, men vi var desperate etter å få de tilbake.  Det har ikke helt sunket inn ennå.  Det var flotte scener da sluttsignalet gikk, men når alt kommer til alt er dette bare en semifinale.  Dette er ikke ferdig, det er fortsatt en cupfinale som skal vinnes.

Carragher, som spilte en fantastisk kamp og fikk 10 poeng på spillerbørsen til liverpool.no, brydde seg ikke om diskusjonen om ballen var inne eller ikke da Luis Garcia scoret tidlig i kampen:  - Jeg synes vi fortjente litt flaks mot Chelsea.  Uansett om den var inne eller ikke, nå var det vår tur.

 

John Arne Riise

Nordmannen på venstrekanten spilte også en god kamp, og var ikke overraskende i begivenhetenes sentrum, noe som til slutt endte med at han kastet trøye og bukse opp på The Kop.  – Tårene bare triller.  Vi gjorde alt perfekt i dag.  Akkurat nå gir jeg fa** i hvordan jeg spilte selv.  Det at vi er i finalen er bare helt utrolig.

- Jeg sa før kampen at vi får ekstra energi av fansen.  Det var helt ubeskrivelig hvordan de støttet oss i dag.  Jeg kjente krampa var på vei, men fansen løftet meg opp og fikk meg til å kjempe videre.

- Vi har hele tiden trodd at vi skulle klare dette.  Mot Juventus og alle de andre gode lagene vi har slått ut, sa folk at vi ikke kunne klare det.  Men det gjorde vi.  Denne finaleplassen er fortjent, vi har slått ut gode lag som har slått ut gode lag, og over to kamper var vi bedre enn Chelsea også.

- Den siste finalen jeg husker, er da Solskjær avgjorde for Manchester United i 1999.  Det er noe alle drømmer om å gjøre, også jeg.  Vinner vi finalen, blir det garantert det største jeg har vært med på.

- Jeg vil benytte anledningen til å takke hele Norge for støtten.  Dette er for hele Norge.  Jeg er stolt over å kunne sette Norge på kartet på denne måten.
- Vi har to seriekamper igjen, men det blir ikke lett å fokusere på det nå.