Kampkaos i juli og august?

UEFA antyder at Liverpool kanskje må gjennom alle kvalifiseringsrundene til mesterligaen. Det vil i tilfelle skape kampkaos både i juli og august, og kollidere fullstendig med de rødes preseason-opplegg.

UEFA har antydet at Liverpool må spille kvalifisering dersom de skal få delta i neste års Champions League. Det ser dermed ikke ut til at de røde får komme direkte inn i gruppespillet, slik alle tittelforsvarere før dem har fått. Kvalifiseringsspill betyr også en svært hektisk terminliste i juli og august for Merseyside-klubben.

 

UEFA sitt utspill i dag kan nemlig medføre at Liverpool blant annet må spille den europeiske supercupfinalen og den andre kvalifiseringskampen i tredje runde i kvalfiseringen til mesterligaen i løpet av fire dager.

 

Det engelske fotballforbundet ønsker visstnok ikke å legge press på UEFA om å få Liverpool direkte inn i gruppespillet i Champions League. Det eneste de er opptatt av, er å få klubben med som tittelforsvarere, selv om det måtte bety at de røde må gjennom kvalifisering først. Skal man tolke UEFA-president Lennart Johanssons utspill i dag, kan det tyde på at Liverpool i verste fall må gjennom samtlige tre kvalik-runder til mesterligaen, noe som vil bety at sesongen faktisk begynner tidlig i juli. Et slikt utfall vil dermed komme i konflikt med Liverpools planlagte treningsleir i Sveits, med tilhørende preseason-kamper. Velger man å kjøre inn de røde i andre kvalifiserende runde, kolliderer disse med de planlagte preseason-kampene i Japan. Kommer man derimot ikke med før i 3.kvalifiserende runde unngår man dette, men den andre kampen her er planlagt veldig tett opptil supercupfinalen i Monaco. Det vil si tirsdagen eller onsdagen i forkant av finalen mot CSKA Moskva på fredagen.

 

UEFA sin holdning om at Liverpool må gjennom kvalifisering til mesterligaen truer dermed med å ødelegge for Liverpools treningsleir i Sveits, den lukrative turen til Japan, samt også forberedelsene til supercupfinalen.

 

Liverpool linkes til ny slovak

Marek Mintal har vært ett hett navn på ryktebørsen når det gjelder nye spillere til Liverpool i sommer. Nå skal de røde ifølge Sky Sports ha fått øynene opp for en annen slovak. Det dreier seg visstnok om forsvareren Martin Skrtel, en spiller også Hamburg og Anderlecht skal ha følere ute etter. 20-åringen spiller for tiden i den russiske ligaen, for Zenit St Petersburg. Dit kom han i fjor sommer fra AS Trencin. Russerne kjempet den gang med Hertha Berlin om spillerens gunst.

 

Zenit-trener Vlastimil Petrzhela, for øvrig landsmann av Skrtel, skal ifølge Sky Sports ha bekreftet Liverpools interesse for spilleren: -  Den engelske klubben er seriøst interesserte i å kjøpe Martin, men vi ønsker ikke å miste han.

 

Skrtel ble for øvrig kalt inn i den slovakiske landslagstroppen for første gang denne uken.