Kapteinen tar all skyld for poengtapet

En nedtrykt Steven Gerrard tok på seg all skyld for poengtapet mot Spurs i dag, og frasa seg samtidig ansvaret som klubbens straffe-eksekutør. Rafael Benitez mente de røde hadde hatt uflaks.

På en dag da Xabi Alonso og Fernando Morientes spilte sammen for Liverpool for aller første gang, og El-Hadji Diouf  sendte Bolton forbi Liverpool med sitt seiersmål på The Valley, tar kaptein Steven Gerrard på seg all skyld for at de røde led poengtap hjemme mot Spurs. Scouserens straffemiss kostet Liverpool seieren mot Tottenham, og kan også koste de røde en plass i neste års Champions League.

 

Liverpool måtte nøye seg med uavgjort 2-2 i en kamp de hadde fortjent å vinne ut fra spill og sjanser. To kjempefine scoringer av Luis Garcia og Sami Hyypiä var ikke nok, når kapteinen sendte sitt forsøk fra krittmerket opp på rad 17 på The Kop. Når Liverpools utlånte og utskjelte El-Hadji Diouf så scorer seiersmålet for Bolton, og sender sin opprinnelige arbeidsgiver ned på sjetteplass på tabellen er misæren komplett.

 

- Jeg er veldig frustrert over straffemissen nå. Jeg burde ha scoret. Jeg ønsker å si unnskyld til fansen og mine medspillere for ikke å ha gjort mål. Jeg tar alt ansvar for at vi ikke vant i dag, sa en skuffet Stevie G rett etter kampslutt.

 

- Jeg bestemte meg for å bruke kraft, og så ned når jeg løp mot ballen. Gutta har fortalt meg at keeperen kastet seg veldig tidlig, så dersom jeg hadde sett på han kunne jeg bare ha trillet ballen i mål.

 

- Sist jeg tok straffe prøvde jeg å plassere ballen, og jeg brente straffesparket da også. Derfor prøvde jeg med kraft denne gangen. Jeg tror dette betyr at jeg ikke tar flere straffespark fra nå av. 

 

- Jeg kunne også ha vunnet kampen for laget i åpent spill, med det skuddet som traff stolpen i siste spilleminutt, men det var bare ikke min dag i dag. Jeg håper jeg får en sjanse til å rette opp disse feilene i løpet av de gjenstående kampene. Vi dominerte de siste ti minuttene av første omgang, og hele andre omgang, så det var virkelig skuffende å ikke få med seg alle poengene fra denne kampen, avsluttet en nedtrykt kaptein.

 

Rafa: - Vi var uheldige som ikke vant

Rafael Benitez følte hans mannskap spilte en bra kamp, og gjorde det man kunne for å slå Tottenham. For en gangs skyld trekker manageren fram uflaks som den utslagsgivende faktoren som ga poengtap.

 

Benitez mente at hans lag hadde kontrollert kampen i andre omgang, og at man skapte nok sjanser til å vinne oppgjøret.

 

- Vi spilte en svært god kamp. I det siste kvarteret av andre omgang spilte vi utmerket, med meget høyt tempo på ballen. Spillerne jobbet utrettelig og hadde flere gode skuddforsøk og farlige innlegg i feltet. I tillegg misbrukte vi et straffespark, og Morientes misbrukte to store sjanser. Luis Garcia hadde også en stor sjanse i denne perioden.

 

- Jeg syntes vi var veldig uheldige, og jeg er nå en frustrert manager. Det er alfa og omega å score når du har så mange store sjanser.

 

Manageren brukte også litt tid på å rose Xabi Alonso, som var Liverpools store spiller i de 80 minuttene han fikk på banen i ettermiddag. 

- Xabi spilte bra. Han var litt trøtt i pausen, og jeg vurderte å bytte han ut, men så tenkte jeg at er det noen som kan behandle ballen og få ting til å skje utpå her, så er det han. Han gjorde en veldig god kamp, og er en veldig viktig spiller for oss.

- Jeg ønsker fortsatt å se positivt på tingenes tilstand, men det blir enda vanskeligere for oss nå som Bolton har gått forbi oss på tabellen. Men situasjonen er at vi har fått et poeng mer, og Everton må spille og vinne for å få en større ledelse på oss. Men det er færre kamper igjen å spille, og vi må starte å vinne, og det litt brennkvikt.