Kapteinen tror ikke på Mesterliga-trofe

Men det gjør John Arne Riise. Anthony Le Tallec om snakker om sin situasjon. Klaus Augenthaler advarer mot Anfield. Se hvilke spillere som er i fare for suspensjon. Bruno Cheyrou med fransk toårsavtale.

Steven Gerrard er kjent for å være ærlig når han svarer på spørsmål. Så også når han vurderer Liverpools muligheter i Champions League.
- Det blir knalltøft, for det er så mange gode lag med. For vår egen del må vi bare forsøke å henge med så lenge som mulig, men vi må nok være forberedt på at dette året ikke er vårt år, sier kapteinen til Radio Five Live.

«Solan» Arne Riise
Lagkamerat og kompis John Arne Riise er på sin side ikke like forsiktig i sine spådommer. Sunnmøringen tror Liverpool kan gå hele veien.
- Med utslagningsrunder så har alle en sjanse. Det gjelder bare å være skjerpet og i tillegg ha litt flaks, sier Riise, og viser til hva Porto og Monaco maktet forrige sesong.
- Det er ingen grunn til at ikke vi kan gjøre det samme, sier Riise med sedvanlig selvtillit.
Ålesundsgutten er samtidig klar på at Steven Gerrard vil bli et stort savn i kveldens møte med Bayer Leverkusen.
- Etter min mening er han verdens beste midtbanespiller, og han er svært viktig for oss. Men vi har en stor stall, og i hans fravær får andre vise seg fram, sier Riise.

- Må overbevise

En av dem som håper å få vise seg fram, er nylig hjemvendte Anthony Le Tallec. Den talentfulle franskmannen får nok ikke starte, men han kan bli tildelt en plass i stallen. Og han skjønner at han må overbevise hvis han får spille.
- Det er sant at Rafael Benitez var misnøyd med meg da jeg valgte å dra til Frankrike. Da jeg kom tilbake, sa han at jeg måtte gjenvinne hans tillit. Men det er snålt, i fotball snur ting seg så fort. Nå har jeg spilt flere kamper for Liverpools reservelag, jeg har scoret og jeg har trent med førstelaget. Steven Gerrard har sagt til meg at dersom jeg jobber hardt, kan jeg komme tilbake, sier Le Tallec.

Angst for Anfield

Bayer Leverkusens manager advarer mot et spesielt problem før han leder sitt lag ut mot Liverpool i kveld. Etter å ha tapt for de røde som Bayern München-spiller i 1981, vet Klaus Augenthaler nemlig alt om hva et feststemt Anfield kan bety.
- Stemningen på engelske stadioner er helt spesiell. Følelsen av å gjennom den trange korridoren inn mot banen kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg. I tillegg forsøker ofte hjemmelagets spillere å psyke deg ut, så det er ikke enkelt, lyder Augenthalers advarsel til sine spillere.

I faresonen
Som kjent må Steven Gerrard stå over kveldens kamp på grunn av suspensjon. Bayer Leverkusen har på sin side ingen spillere som må stå over av denne grunn. Men så har de desto flere spillerne som er i faresonen for å bli suspendert: Mens bare Jamie Carragher og Stephen Warnock er ett gult kort unna suspensjon av Liverpool-spillerne, er følgende fem spillere i faresonen for Bayer Leverkusen: Hanno Balitsch, Paul Freier, Robson Ponte, Carsten Ramelow og Bernd Schneider.

Cheyrou med toårsavtale
Etter det liverpool.no har grunn til å tro, skal Bruno Cheyrou ha skrevet under en toårsavtale med Marseille i sommer. Det betyr at franskmannen blir værende i hjemlandet ytterligere en sesong etter den inneværende. Etter å ha slitt med å få spilletid, har 26-åringen funnet seg mer til rette i den franske førstedivisjonsklubben i det siste.