Kewell klar for VM

Harry Kewell var svært sentral da Australia sikret seg en plass i VM i Tyskland i dag. Han la pasningen til Marco Brescianos scoring for hjemmelaget, og nettet også i den avgjørende straffespark-konkurransen mot Uruguay.

Harry Kewell og Australia er klar for VM-sluttspillet i Tyskland, etter en meget spennende playoff-kamp i Sydney i dag. Uruguay vant som kjent det første oppgjøret 1-0 i Montevideo. Australia var best i ordinær tid i Sydney i formiddag, der Harry Kewell entret banen som innbytter for Tony Popovic etter 32 minutter. Bare tre minutter senere la Liverpool-spilleren pasningen som sørget for at Marco Bresciano gjorde 1-0 for Australia. Et resultat som holdt seg ut kampen. Dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre det hele. Gjestene fra Uruguay var best i ekstraomgangene, og hadde blant annet to store sjanser helt på slutten av andre ekstraomgang. Men det ble ikke flere mål, og dermed måtte det straffespark-konkurranse til for å kåre hvem som skulle få en plass i VM-sluttspillet til sommeren. Harry Kewell ekspederte det første straffesparket sikkert i mål for Australia, mens Uruguay bommet på sin første. Til slutt vant hjemmelaget den ulidelig spennende straffespark-konkurransen 4-2, og man kunne slippe jubelen løs ”down under”.