Kewell på benken for reservene

Harry Kewell starter på benken for reservelaget i kveld, og kan få matchtrening for første gang etter sommerens operasjoner. Hyypiä misliker ”hypen”. Blackburn-kampen på Canal+. Champions League - en pengemaskin.

Harry Kewell er å finne på reservebenken når reservelaget møter hans gamle klubb, Leeds, til dyst i Wrexham i kveld. Australieren har ikke spilt en eneste fotballkamp siden han haltet ut av Champions League-finalen i mai. Nå kan det imidlertid gå mot et lenge etterlengtet comeback i kveld.

Kewell har som kjent gjennomgått både en lyskeoperasjon og en brokkoperasjon i løpet av den tiden han har vært borte fra fotballen. I kveld kan han imidlertid ta første steg på veien mot det endelige målet – et comeback på førstelaget.

Dette er  Liverpools reservelag mot Leeds i kveld: Paul Willis, David Raven, Zak Whitbread, Miquel Roque, Daniel O’Donnell, Jack Hobbs, Danny Guthrie, David Mannix, Ramon Calliste, Besian Idrizaj, Adam Hammill. Reserver: Paul Lancaster, Harry Kewell, James Smith, Lee Peltier, Godwin Antwi.

Kampen på Racecourse Ground har avspark klokken 20.00 norsk tid, og vi har en mann på plass på stadion som vil følge kampen og avgi rapporter.

Hyypia toner ned revansje-aspektet
Sami Hyypiä fnyser i dag av all “hypen” i media rundt Liverpools Champions League-møte med Chelsea. Finnen tror ikke at Jose Mourinho & Co først og fremst tenker på hevn når de entrer Anfield i morgen.

- Kampen i morgen har absolutt ingenting med hva som skjedde i vår å gjøre. Dette er en annen kamp, i en annen sesong. Liverpool og Chelsea er bare to av lagene i gruppespillet, og vi går til kampen med det samme målet for øyet som vi gjør til alle kamper, nemlig å vinne, sier lysluggen til liverpoolfc.tv i ettermiddag.

- I fjor tapte vi to ganger mot Chelsea i ligaen, men vi slo dem i semifinalen i Champions League, noe som var flott, da det jo betydde at vi nådde finalen. Vi spilte fem ganger mot dem i fjor, og alle kampene var vanskelige. De to kampene denne uken vil også være vanskelige kamper, sier han.

- Som i alle kamper, må vi holde konsentrasjonen på topp, ellers vil vi bli straffet. Chelsea har et godt lag, og vi må spille opp mot vårt beste for å klare brasene. Kanskje er Chelsea favoritter, men med tanke på denne kampen betyr det ingenting hva folk sier eller snakker om på forhånd, fordi Chelsea var også favoritter da vi slo dem i mai. Vi vet at de har visse svakheter, og det er opp til oss å dra nytte av dem, avslutter den finske landslagsspilleren.



Ny TV-kamp
Liverpools hjemmekamp mot Blackburn vil bli vist ”live” på Canal+. Da med engelske kommentatorer, ettersom hovedkampen og studiosendingene nå er overført til Canal+ Sport. Avspark for denne kampen er kl. 16.00 lørdag 15.oktober, og sendingen på Canal+ starter fem minutter tidligere.

Pengemaskinen Champions League
UEFA har budsjettert med at inntektene fra Champions League 2005/06 vil beløpe seg til 598 millioner euro, noe som er en økning fra i fjor. Basert på dette beløpet vil 453 millioner euro bli fordelt mellom de 32 klubbene. Av sistnevnte beløp vil imidlertid 22,5 milloner euro tilfalle ligaene i landene til deltakerlagene. UEFA vil på sin side beholde 145 millioner euro.

Selv om totaltbudsjettet er økt, forblir prestasjonsutbetalingene til klubbene på samme nivå som i fjor. Alle de 32 klubbene i gruppespillet vil få 1,6 millioner euro i startpenger. I tillegg får de en bonus på 321 000 euro for hver kamp de spiller. Vinner de kampen får de nye 321 000 euro, mens et uavgjort resultat gir 161 000 euro.

De 16 lagene som går videre fra gruppespillet får også 1,6 millioner euro for dette. For de åtte kvartfinalistene venter nye 1.9 millioner euro, mens de fire lagene som når semifinalene mottar 2.6 millioner euro for den bragden. Vinneren av finalen kan innkassere nye 6,4 millioner euro, mens taperen må nøye seg med 3,9 millioner euro.

Dette betyr at hver klubb er garantert et minimumsbeløp på 3.5 millioner euro bare for å delta i gruppespillet. Det beste en klubb kan håpe på, ved absolutt full uttelling i alle kamper i turneringen, er 18 millioner euro. Da har vi sett bort i fra TV-potten og tilskuerinntekter.