King Kenny gir Everton sjanse til revansje

Kenny Dalglish er så storsinnet at han gir Everton en mulighet til å revansjere tapet fra FA-cupfinalen i 1986. Mandag 1.mai møtes de to finalelagene til omkamp på Anfield.

FA-cupfinalen fra 1986 skal spilles på nytt. Kenny Dalglish har tatt initiativet til en omkamp mellom Liverpool og Everton, der inntektene går til veldedighet. Kampen vil gå av stabelen på Anfield mandag 1.mai 2006, som er såkalt Bank Holiday – altså fridag – i England.

King Kenny vil selv lede Liverpool-laget, mens Howard Kendall blir Evertons manager, akkurat slik det var da de to Merseyside-lagene møttes for første gang i en FA-cupfinale, på Wembley i 1986.

Inntektene fra kampen vil gå til det såkalte Marina Dalglish Charity, der målet er å få bygd en spesiell kreftavdeling av sykehuset i bydelen Fazakerley. Man håper å få samlet samtlige spillere som var involvert i finalen mellom de to lagene til denne kampen. Blant spillerne som allerede har sagt ja finner vi Peter Reid hos Everton, samt trioen Bruce Grobbelaar, Ian Rush og Alan Hansen hos de røde.

Arrangørene håper også at kampen skal bli overført på TV, og at man kan fylle Anfield til randen med tilskuere. Dette kan bli den eneste sjansen de blå får til å revansjere 3-1 tapet i finalen!

- Dette handler om å feire og gjenoppleve en av de beste FA-cupfinalene som har vært spilt noen gang, samt å få inn penger for kreftsaken, sier Kenny Dalglish til Liverpool Echo.

- Jeg håper at så mange som mulig fra de originale finalelagene kan stille. Jeg har allerede snakket med flere av dem, og samtlige har vært positive, legger han til.

Følgende spillere var for øvrig involvert i finalen i 1986:

Everton: Bobby Mimms, Gary Stevens, Pat van Den Hauwe, Kevin Ratcliffe, Derek Mountfield, Peter Reid, Trevor Steven, Gary Lineker, Graeme Sharp, Paul Bracewell, Kevin Sheedy og Adrian Heath.

Liverpool: Bruce Grobbelaar, Mark Lawrenson, Jim Beglin, Steve Nicol, Ronnie Whelan, Alan Hansen, Kenny Dalglish, Craig Johnston, Ian Rush, Jan Mølby, Kevin McDonald.