Kirkland klar for nye utfordringer

Seriestarten nærmer seg med stormskritt, men ikke alle Liverpool-spillerne i Premier League trekker i rødt denne sesongen. Chris Kirkland er blant de utlånte som er glad for å få sjansen andre steder. Bitter Kendall.

Det nærmer seg ligastart med raske skritt, men ikke alle Liverpool-spillere vil spille med Carlsberg-logoen på brystet i den første serierunden. En slik er Chris Kirkland, som har søkt nye utfordringer på lån i West Bromwich etter at spanske Jose Reina ble handlet inn som ny førstekeeper hos de røde.

- Jeg angrer ikke på at jeg forlot Liverpool på lån. Det lå i dagen at jeg måtte finne meg en ny klubb om jeg skulle få spille fast i Premier League, og det ble også gjort helt klart for meg i Liverpool. Manageren sa at jeg ikke ville få spille mye, men jeg har for stor appetitt på å spille til bare å sitte på ræva og ta imot lønnslippen. Jeg elsker å trene og spille. Bryan Robson og WBA ga meg sjansen til det, og forhåpentligvis klarer jeg å gjengjelde den tjenesten, uttaler Kirkland i den forbindelse.

Skal imidlertid 24-åringen klare det, må han først utkonkurrere Russel Hoult og Tomasz Kuszczak i kampen om vervet som klubbens førstekeeper.

Bitter Kendall
”Bitter blues” er en gjengs oppfatning blant den røde halvdelen på Merseyside, og tidligere Everton-manager Howard Kendall styrket den teorien i helgen, da han blant annet uttalte at Liverpool ikke burde få være med i Champions League i år. Kendalls blå mesterlag fra 1985 og 1987 fikk som kjent ikke delta i Serievinnercupen på grunn av at engelske klubber var utestengt etter Heysel-tragedien, og dette er noe som tydeligvis fortsatt plager den tidligere manageren.

- Liverpool endte på femteplass, men får likevel være med i Champions League. Hvorfor fikk ikke Everton en slik gratissjanse da engelske lag igjen fikk være med i Europacupene?

Kendall er tydelig bitter på det han mener er forskjellsbehandling fra UEFA, og heller nå salt i gamle sår like i forkant av Evertons gjeninntreden i det gode selskap.

- Jeg synes ikke Liverpool burde få være med i Champions League, selv om de vant turneringen i fjor. Regler burde ikke vært forandret på den måten. Jeg tror UEFA satset på at Liverpool skulle tape for AC Milan i finalen, for å unngå hele problemet, uttaler han.