Klart for Merseyside-derby nr. 201

Statistikk foran Liverpool-Everton. – Vinner vi ikke, så er trolig løpet kjørt, sier Dudek. Kun to endringer i startoppstillingen?

Før det 201. Merseyside-derbyet, det 172. i ligaen, ligger Liverpool hele syv poeng bak Everton i kampen om 4.plassen. Benitez & Co lyktes ikke å skjære ned på avstanden til fem poeng etter et målløst oppgjør mot Blackburn i midtuka. De røde trenger seier her, og ytterligere tre poeng i kampen mot Bolton 2. april hvis man skal ha håp om å sikre kvalifisering til Champions League. Bolton beseiret Norwich 1-0 i går, og passerte dermed Liverpool på tabellen. Bolton har vunnet syv av lagets ti siste ligakamper, og er virkelig med i kampen om 4. plassen.

 

Liverpool har nå gått tre kamper, eller fire timer og 43 minutter, siden siste scoring i Premier League. Den var det Milan Baros som besørget hjemme mot Fulham 5. februar. Totalt har man kun maktet å score åtte mål på de 10 siste i ligaen, og mot Blackburn holdt de røde buret rent for første gang i ligasammenheng på 10 kamper.

 

Everton har kun vunnet én av sine fem siste liga- og cupkamper, og innehar 4. plassen selv om de har tapt fem av de siste 10 oppgjørene i Premier League. Men de blå har gjort det bedre på fremmed gress enn på Goodison i det siste. De har vunnet én og spilte to uavgjorte borte siden de tapte mot Tottenham 1. nyttårsdag. Men 3-1-seieren mot Aston Villa var den første trepoengeren borte på nesten fire måneder. Everton har vunnet 13 og spilt én uavgjort i kamper de har scoret først. Kun to gnager har de vunnet når motstanderen har scoret først.

 

Forrige sesongs derby på Anfield endte målløst. De røde har ikke maktet å score i de to siste mot naboen. De tre siste på Anfield har alle endt uavgjort, og de to siste 0-0. Everton tok sin første derby-seier på fem år i høst, og sin første hjemme på syv sesonger. Scoring av Lee Carsley avgjorde det 200. Merseyside-derbyet. Everton har vunnet begge ligaoppgjørene mot Liverpool kun to ganger de ssite 40 årene – 64/65 og 84/85, totalt 10 ganger siden lagene møttes første gang i 1894. 27. september 1999 var sist gang Everton tok med alle poengene hjem fra Anfield – 0-1 etter scoring av kevin Campbell

 

Jerzy Dudek mener at Liverpool kan si farvel til 4. plassen med alt annet enn seier i dag.

- Vi må fortsatt ha tro på at vi kan ta 4. plassen. Det er ni kamper igjen og 27 poeng å kjempe om, så alt er mulig. Kampen til gode er spilt, og vi misbrukte den sjansen. Vi vet at dersom vi vinner neste så minsker avstanden. Det er fremedles mye vi kan gjøre for å forbedre situasjonen. Så der er ingen poeng å gå til kampen å tenke på hav vi ikke kan klare, bare hva vi kan klare. Vi må straks begynne å vinne flere kamper på rad. Selv om vi vinner i dag, er det skuffende at vi likevel vil være noe bak. Hvis vi ikke vinner, må vi innrømme at det vil bli ekstremt vanskelig å ta dem igjen. Syv poeng er for mye. Med uavgjort eller tap, tror jeg det blir umulig å ta 4.plassen. Det bør skjerpe oss. Vi må starte godt, fordi de vil være aggressive. Likevel må vi kjempe til siste slutt. Så lenge det er poeng å kjempe om, har man plikt til å gjøre sitt. Det er hav vi må gjøre i de ni siste kampene.

 

Ubekreftede opplysninger sier at det kun blir to endringer i startoppstillingen fra det laget som møtte Blackburn på onsdag. Vladimir Smicer og Mauricio Pellegrino erstattes av John Arne Riise og Sami Hyypiä. Med alle mulige forbehold stiller de røde med følgende elleve fra start:  Dudek; Finnan, Carragher, Hyypiä, Warnock; Garcia, Hamann, Gerrard, Riise; Morientes, Baros.

 

Avspark er kl 17.05. Kampen vises direkte på Canal+ og Sky Sports 1.  Vi legger ut facts, scoringer, sluttrapport og spillerbørs her på liverpool.no, og du vil få alle de viktige opplysningene tilsendt på din mobil slik: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.