Klart for rettssak! (Kopite nr. 2/1999-2000)

Hillsborough Family Support Group kunne både juble og puste lettet ut da man for noen uker siden fikk beskjed om at de hadde lykkes i forsøket på å få en rettssak mot de tidligere polititjenestemennene David Duckenfield og Brian Murray. Saken vil komme opp i Leeds Crown Court, høyst sannsynlig i juni/juli neste sommer.

Det er likevel fortsatt en lang vei, og ikke helt uten torner, som skal gås før Duckenfield og Murray endelig stilles foran en folkejury til sommeren. Ved siden av å forberede seg til selve saken trenger HFSG store midler for i det hele tatt å gjennomføre rettsaken. En tidligere høring, som varte en dag, kostet gruppa £80.000! Totalt har man brukt over £500.000 på å få i stand rettsaken, og da får man dekket utgifter til sine advokater av de lokale myndigheter.
Man fikk full støtte av dommeren da man anklaget de ansvarlige for sikkerheten på Hillsborough. Motpartens hovedargument var at de aldri ville få en rettferdig rettergang med all den publisitet som har vært rundt de etterlattes kamp for rettferdighet. Dette ble avslått, men er likevel noe som forsvaret til Duckenfield/Murray fortsatt vil konsentrere seg om. Hvert eneste oppslag i media vil bli gransket og hvert eneste utspill studert framover. HFSG har derfor kommet med en henvendelse i Liverpools hjemmeprogram mot Watford, og også gjennom et eget brev til medlemmene i "Hillsborough Justice Campaign Group" (som jobber for erstatninger til de overlevende og etterlatte) om at man fram til rettsaken neste sommer ligger lavt og ikke kommer med noen form for demonstrasjoner eller kampanjer som på noen måte vil oppmuntre motparten.
Dette vil igjen gjøre det vanskeligere å samle inn penger siden alle arrangement ikke kan publiseres på samme måte som tidligere og ordet "Justice" for eksempel må behandles skånsomt. Foreløpig har man klar en golfturnering til neste vår og man håper også å få inn penger gjennom en popkonsert, som tidligere har vært en stor suksess. Vi vet også at man har sendt ut brev til betydelige personer i Liverpool by og Liverpool Football Club, men anmodning om anonym hjelp. En tidligere generell oppfordring til spillerne om økonomisk støtte har falt på døve ører og en henvendelse til spillerforeningen, om at de skulle oppmuntre sine medlemmer i sakens anledning, ga £1000,- fra selve organisasjonen!
Det er liten tvil om at de økonomiske problemene rir medlemmene i HFSG som en mare. Motstanderen vil bruke alle midler på å forsinke prosessen ytterligere og påny prøve å få saken i det minste utsatt til sommeren med argumentet om at man ikke vil få en fair rettergang. Dette for å vinne tid og penger. HFSG er overbevist om at man vil vinne saken dersom midlene er der til å fullføre den.

ASSOSIERT MEDLEM AV HFSG
For en årlig medlemsavgift på £5.- kan du nå melde deg inn som assosiert medlem av Hillsborough Family Support Group. Det er til inntekt for den kampen som gruppen kjemper for å skaffe rettferdighet til de som mistet livet på Hillsborough 15.april 1989.
Ved innmelding vil du bli oversendt en kort historie av kampanjen som er blitt ført. Du vil også få tilsendt et nyhetsbrev hvert kvartal hvor det blir informert om utviklingen.

Kontakt;
Hillsborough Family Support Group,
Central Buildings,
41, North John Street,
Liverpool L2 6RR

STØTT HILLSBOROUGH FAMILY SUPPORT GROUP
Vi har pr. 17.august mottatt kr 51.697. på vår innsamlingskonto for de etterlatte. Phil Hammond i Hillsborough Family Support Group var selv i Oslo i forbindelse med kampen på Ullevaal og takket våre medlemmer for innsatsen under treffet vi hadde kvelden før oppgjøret mot Vålerenga. På Stedet ble det også samlet inn nesten kr 3.000.
Støtt Hillsborough Family Support Group ved å gi et bidrag på konto nummer 1594.23.79916.
Kontoens navn: Hillsborough, c/o Torbjørn Flatin, Bjørneveien 17, 3617 Kongsberg
(Ta gjerne kontakt på telefon 32 72 12 21, eller e-mail - [email protected])