Klubb-VM tar form

Fem av seks klubber er nå klare for klubb-VM i desember etter at Al Ittihad fra Saudi-Arabia beseiret Al Ain fra De Forente Arabiske Emirater i AFC Champions League. Spilleoppsett og regler.

Al Ittihad fra Saudi-Arabia klarte i går å forsvare tittelen i den asiatiske utgaven av Champions League, og er dermed det femte laget som er kvalifisert for klubb-VM, eller FIFA Club World Championship som det offisielt heter, i Japan i desember. Al Ittihad vant 4-2 i lørdagens returoppgjør på Prince Abdullah Al Faisal Stadium i Jeddah og 5-3 sammenlagt mot Al Ain fra De Forente Arabiske Emirater. Velkjente Mohamed Kallon og Joseph-Desire Job (på lån fra Middlesbrough) tegnet seg på scoringslista for Al Ittihad.

I klubb-VM møter Al Ittihad representanten fra Afrika i sin kvartfinale. Den blir kjent når CAF Champions League avgjøres neste helg. Da møtes Etoile Sahel fra Tunisia og Al Ahly fra Egypt i Kairo. Første oppgjør i Sousse endte målløst. Al Ahly har ikke tapt på 16 måneder, det vil si ubeseiret på 50 kamper. Etoile Sahel var i finalen også i fjor, men tapte da for nigerianske Enyimba. I Japan møter vinneren av oppgjøret mellom Al Ittihad og Afrikas representant São Paulo i semifinalen. Liverpool spiller som kjent mot vinneren av Deportivo Saprissa (Costa Rica) og Sidney FC (Australia) i sin semifinale.

Spilleoppsett (norsk tid angitt):

1. Søn 11.des 11:20 Toyko
Al Ittihad (KSA) – Etoile Sahel (TUN) eller Al Ahly (EGY)

2. Man 12.des 11:20 Toyota
Sydney FC (AUS) - Deportivo Saprissa (CRC)

Vinner 3 – Vinner 4

Alle kampene i turneringen arrangeres etter cup-prinsippet. Det betyr at dersom det er uavgjort etter 90 minutter, så spilles det ekstraomganger på 2x15 minutter. Er det fortsatt uavgjort, så blir det straffesparkkonkurranse. I kamp 6 (bronsefinalen) spilles det ikke ekstraomganger, men går rett på straffespark.

Hver klubb kan melde på makismalt 23 spillere og av disse må tre være keepere. Ifølge turneringsreglementet forplikter klubbene å stille med sine antatt beste lag.

Kilder: FIFA.com og Reuters.