L4 trekker seg fra oppkjøpsplaner i Liverpool

Hva skjer med investeringene og eierskapet i Liverpool F.C.? L4 foreløpig sistemann til å vinke farvel. Rick Parry irritert på forsinkelse i arbeidet med å bygge ny stadion. Klubben ønsker å komme i gang raskest mulig.

Etter en vår, høst og vinter preget av oppkjøpsplaner og uro bak kulissene på Anfield ser det tilsynelatende ut som ingenting er avklart når det gjelder klubbens videre eierskap.

 

Formann og eier David Moores signaliserte sterkt på årsmøtet i desember at han ikke kunne konkurrere med millionene til Steve Morgan og andre som vurderer å investere i Liverpool Football Club. Dermed sier han også at han selv ikke er mannen som kan finne millionene klubben trenger for å styrke spillerstallen og iversette bygging av nytt stadion.

 

En av flere parter som har vist interesse for å kjøpe seg inn i Liverpool F.C. er det amerikanskbaserte konsortiumet L4. Den mektig Kraft-familien var en av partene i selskapet som hadde scouserne Jefferies og Ford som sine fremste talsmenn.

 

Gruppen kom aldri så langt som at de la inn noe offisielt bud på klubben. Nå blir det hevdet at de trakk seg da de hørte prisen Liverpool ville ha for aksjene. – Raskt inn og raskt ut, som en person uttaler etter spørsmål fra liverpool.no. En amerikansk kilde sier til Daily Post at David Moores ønsket rundt £50M for en del av aksjene (trolig rundt 30%, red anmerk) – noe som ville verdsatt klubben til i underkant av £200M. Kilden, som står Kraft-familien nær, sier at prisen Moores ønsker seg er urealistisk. Det virker mer og mer klart at det er størrelsen på pengene som vil avgjøre hvem som eventuelt får overta en av Europas mest berømte fotballklubber gjennom tidene, og ingenting annet. Hvis det noen gang har vært tvil om det? Problemet er bare at mens David Moores for lengst har innsett at hans tid er over, er det ingen som er villig til å betale det han forlanger.

I mellomtiden fortsetter klubben sin ferd som i et vakuum, mens alle venter på at ”noe skal skje”. Det eneste som er sikkert er at det ikke finnes noen konkrete bud på klubben per dags dato - til tross for at stadig nye grupperinger sonderer terrenget rundt Liverpool F.C. Styret har hele tiden nektet å kommentere den spesielle situasjonen som nå hersker rundt klubbens fremtidige eierskap.

 

Parry: - Stadionutsettelse har vært ødeleggende
Til tross for at mange mener Liverpool F.C. ikke kan gå i gang med bygging av ny stadion i Stanley Park før klubbens fremtid er sikret gjennom tilførsel av frisk kapital, ser det likevel ut som at klubben gjør seg klar til å sette spaden i jorden.

 

Etter at lokale byråkrater, Everton F.C. og etter hvert også statsråder blandet seg inn i Liverpools planer om å bygge ny storstue, har det meste stoppet opp. Det har tatt omtrent et år å få utredet at Merseysides to store klubber aldri vil komme til å dele bane, mens det i realiteten ville vært nok å spurt de to lags supportere. Denne forsinkelsen har kostet LFC millioner av kroner. Chief Executive, Rick Parry, sier til klubbens offisielle magasin at han er skuffet over at ting har drøyt så lenge.

 

– For over et år siden ble det, etter påtrykk fra North West Development Agency, bestemt at en rask og effektiv analyse rundt stadiondelingsproblematikken skulle igangsettes. Saken skulle imidlertid aldri har blitt utsatt så lenge som dette, og det har direkte skadet vår sak.

 

Parry velger imidlertid å se fremover når han sier at han i det minst håper på en rask og effektiv behandling på søknaden om offentlige tilskudd til prosjektet. Han understreker igjen at dette ikke bare dreier som en ny bane, men om fornyelse av North Liverpool og at mange innbyggere på Anfield og Breckfield nå ønsker å få en avgjørelse på hvordan fremtiden skal se ut.

Parry avslutter med å si at klubbens ønsker å komme i gang med byggingen så raskt som mulig. Han angir ikke noe tidspunkt, men etter det vi forstår kan det skje noe i løpet av det neste halvåret dersom pengene kommer på plass.